KÜLFÖLD

„Nem adom fel” – az utolsó lélegzetéig küzd az anya, hogy halála előtt újra láthassa a családját

Sosem adja fel, hogy újra együtt legyen a családjával.
  • Szerző: Ripost

A halállal és a gyámhatósággal is meg kell küzdenie Hannának, hogy újra láthassa a tőle elvett gyermekeit. A brit anyukánál 2017-ben diagnosztizáltak rákot, és most minden erejével azért küzd, hogy a 11 éve elvett gyermekeit újra láthassa.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Amikor megtudtam, hogy rákos vagyok, rögtön telefonáltam a Szociális Szolgálatnak. Tudnom kellett, hogy a gyermekeim jól vannak” – mondta a BBC-nek a halálos kórral küzdő anyuka.

A hatóságok a helyi szabályok szerint biztosították éveken keresztül, hogy az örökbefogadó családdal levelezhessen az anyuka egészen a gyermekek 18 éves koráig. Azonban hiába kapott választ a leveleire, gyanakodni kezdett.

„Egy idő után mintha sablonszöveget küldtek volna, nyaralni mentünk, lovagolni. Egyikük sem mondott nekem semmi olyat, amire kíváncsi voltam. Tudni akartam, hogyan fejlődnek a gyermekeim és hogy megy nekik az iskola.”

Így ment ez évekig, végül pedig az anyuka hiába tájékoztatta a hatóságot, hogy negyedik stádiumú veseelégtelenségben szenved és fel akarja venni a kapcsolatot örökbe adott gyermekeivel, 2020-ig nem történt semmi. Tucatnyi levelet küldött, de elakadt. Két hónappal később 12 levelét küldték neki vissza az örökbefogadóktól, amit csak annyival indokoltak, hogy valahol elakadt a rendszerben.

Mindennap gondol a gyermekeire

Hanna egy nagy levélben végre leírhatta, hogy minden egyes nap gondol a gyermekeire és a csecsemőkori dolgaikat egy dobozkában a mai napig őrzi. A babakori képeik pedig az otthona falán lógnak. Amikor a levelet elküldte, a hatóság végül egy kurtított verziót jutatott el a gyerekekhez.

„A levélben nem akarták, hogy tudassam velük, beteg vagyok. Nem akarták felzaklatni a gyerekeket a túl sok információval... Nem tudják, hogy én négy alkalommal majdnem meghaltam” – mesélte a BBC-nek az anyuka.

Jelenleg a vér szerintiekkel szemben az örökbefogadó szülők „vétó joggal” rendelkeznek, ez is lehetett az oka annak, hogy az anya idáig nem találkozhatott elvesztett gyermeikeivel. A helyzet változni fog, miután az Örökbefogadási Főosztály vezetője, Justise McFarlane lépéseket javasolt a vérszerinti anyák érdekében.

A ma 32 éves Hanna tovább dacol a kórral, és addig nem adja fel, amíg legalább egyszer újra nem láthatja a gyermekeit.

Ha életben vagyok, megtalálnak. Ha viszont addigra már nem élek, a bírósági iratokból látni fogják, mennyit küzdöttem értük.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?