KÜLFÖLD

Nagymamának öltözött két középkorú nő, hogy előbb megkapják az oltást

Az trükk egészen addig működött, amíg személyi igazolványt nem kértek a delikvensektől.

A hatóságok félrevezetésének vádjával őrizetbe vettek két középkorú nőt Floridában, miután nagymamának öltözve megpróbálták felvenni a koronavírus elleni védőoltás második adagját, holott az életkoruk alapján erre még nem lennének jogosultak. A rendőrség azt is vizsgálja, hogy érintettek hogyan jutottak hozzá az első oltáshoz – írja a Floridai Egészségügyi Minisztérium közleményére hivatkozva a CNN.

A történet két főszereplője, egy 34 és 44 nő kapucnit, kesztyűt és vastag keretes szemüveget viselt, amikor együtt megkísérelték felvenni az oltóanyagot. Mindkettejüknek érvényes oltási kártyája volt, mely szerint megkapták már az első fázist. A személyi igazolványukkal kapcsolatos problémák miatt azonban az egészségügyi szakemberek megtagadták tőlük a második vakcinát, majd riasztották a hatóságokat.

A CNN-nek nyilatkozó egészségügyi tisztviselők nem tudták megmondani, hogy a nők hogyan szerezték meg a vakcina első adagját. Nem tartják elképzelhetetlennek, hogy korábban működött a nagymama álruha.

„Jelenleg a vakcina a legforróbb árrucik, ami az oltópontokon található. Nagyon óvatosnak kell lennünk a rendelkezésünkre álló készletekkel és forrásokkal kapcsolatban”

- fogalmazott Dr. Raul Pino, a Florida egészségügyi minisztérium Orange megyei főigazgatója, aki arra kérte a helyi rendőrséget, hogy fokozzák az oltópontok védelmét.

A floridai oltási terv szerint jelenleg a 65 éves és idősebb felnőttek, az idős otthonok lakói, valamint a betegekkel közvetlen kapcsolatban álló személyzet és egészségügyi dolgozók kaphatják meg a koronavírus elleni védőoltást. Az állam egyike volt azoknak, ahol a vakcinák szállításban komoly késések léptek föl az Egyesült Államok déli részét sújtó hóviharok miatt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?