KÜLFÖLD

Most kaptuk a hírt: lövöldözés tört ki egy finn iskolában, halálos áldozat is van

Egy ember meghalt, tízen megsebesültek, amikor egy fegyveres tüzet nyitott egy szakközépiskolában.
  • Szerző: Ripost

Egy ember meghalt és legalább 10-en megsérültek – ketten életveszélyesen -, amikor támadás történt a délkelet-finnországi Kuopio városának szakközépiskolájában. Az iskola a Herman bevásárlóközpontban található.

En person har hittats död efter ett våldsdåd i en yrkesskola i Kuopio. Flera personer har förts till sjukhus. ▪️ Du kan läsa mer om det här på svenska.yle.fi. Kolla länken i profilen. ▪️ Polisen uppger på Twitter att polisen använt skjutvapen i intermezzot. En person har gripits. ▪️ Polisen har spärrat av platsen. Enligt polisen utgör situationen för tillfället ingen fara för allmänheten. ▪️ Intermezzot skedde i Savolax yrkesskolas lokaler i anslutning till köpcentret Herman. ▪️ Bild: Lehtikuva, Yle #kuopio #svenskayle

Egyes hírek szerint egy férfi fegyverrel támadt az iskolásokra az egyik osztályteremben, más lapok viszont úgy tudják, a támadó egy karddal rontott be az egyik órára.

A rendőrség percek alatt a helyszínre ért és fegyvereket is használtak, hogy ártalmatlanítsák a támadót. A finn híradások szerint a támadó megsérült, őt is kórházba szállították. Azt azonban egyelőre nem tudni, milyen állapotban van.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?