KÜLFÖLD

Migránsosdit játszattak a gyerekekkel egy bécsi iskolában

A szülők beleegyezése nélkül, tájékoztatás nélkül úgy kezelték a diákokat egy bécsi iskolában, mintha migránsok lennének.
címkék:
  • Szerző: WM

Az esetre úgy derült fény, hogy az egyik 12 éves kislány a családi vacsoránál nagyon sápadt volt, zavartan viselkedett. Amikor a szülei megkérdezték, hogy mi a baj, akkor sírva elmesélte, hogy minek tették ki aznap őt és diáktársait a suli tanárai.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció.
Fotó: 123RF

A beszámolók szerint mindenféle figyelmeztetés nélkül az iskolába érkezést követően szalagokat ragasztottak rájuk, amin egy azonosító szám volt, majd egy terembe zárták őket, ahol a tanárok semmilyen kérdésre nem voltak hajlandóak válaszolni. Így a 13 év körüli gyerekek arra sem kaptak választ, hogy biztonságban vannak-e, mi történik velük egyáltalán.

A játékkal állítólag azt szerették volna elérni, hogy a diákok megértsék, mit élhetnek át a migránsok, amikor megérkeznek Ausztriába.

Az osztrák sajtóban megjelent információk szerint az ötlet mögött egy civil egyesület rejtőzik, amelynek sikerült a tanárokat meggyőzni arról, hogy a diákoknak jót tesz majd, ha migránsként kezelik őket. A menedékjogi eljárást utánzó „játékban” azok juthattak tovább egy következő terembe, akik kellően együttműködtek a tanárokkal. Akik ellenkeztek, azoknak továbbra is várakozniuk kellett.

Bécs városvezetése most arra szeretne fényt deríteni, hogy ez a játék más iskolákban is megtörtént-e. A hivatalos állásfoglalás szerint a szülők beleegyezése nélkül tilos bármi ehhez hasonló programot szervezni közintézményekben.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi lesz az ügy következménye, de sokan az igazgató leváltását várják.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?