KÜLFÖLD

Mi leszel, ha nagy leszel? Terrorista!

A kérdésre Ibrahim Sueliman Adnan Adam Harun mióta az eszét tudja, ezt válaszolta.
  • Szerző: KF

Az al-Kaida egykori gyilkos tagjának tárgyalása a héten zajlik Brooklynban, de a három napos kihallgatáson érdekes részleteket árult el dzsihádista életéről.

 

A 43 éves Harunt azzal vádolják, hogy részt vett 2003-ban az al-Kaida egyik akciójában az afgán-pakisztáni határ közelében, amely két amerikai katona életét követelte, öten pedig megsebesültek a támadásban.

Harun Szaúd-Arábiában született nigeri szülők gyerekeként, de Afganisztánban nőtt fel. A férfi azt mesélte, hogy már gyerekkorában – a szovjetek afgán háborúja során – is arra vágyott, hogy egyszer csatlakozhasson a dzsihádistákhoz. Terroristává csak 2000-ben vált, mikor egyik ismerőse egy militarista magazint adott neki – napokkal később már az al-Kaida sorában találta magát.

Harun később arról álmodott, hogy megismételheti a 9/11-es terrortámadást, harcostársaival már azon gondolkodott, honnan szerezhetnének egy repülőt. Mint mondta, mindig is hatalmas örömmel töltötte el, ha rálőhetett vagy gránátot dobhatott az amerikai katonákra. Ha látta, hogy a lövések találtak, mindig hálát adott Allahnak, amiért irthatta ellenségeit.

A terrorista az al-Kaida egyik bázisán nézte végig a 9/11-es terrortámadást: társaival örömujjongásba, Allahu Akbarozásba törtek ki, mikor a gépek becsapódtak az ikertornyokba…

Harun 2005-ben Európába akart utazni, de Líbiában letartóztatták ismert terrorista kapcsolatai miatt. Tárgyalása a távollétében zajlik.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készíts szaloncukrot házilag!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?