KÜLFÖLD

Mégsem az őrizetbe vett iraki férfi volt a dortmundi támadó

Úgy néz ki, hogy alaposan félrement a nyomozás: a jelenlegi adatok szerint nem az a férfi a robbantó, akit őrizetbe vettek.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Nem találtak összefüggést a Borussia Dortmund focistáit szállító busz elleni robbantásos merénylettel miatt őrizetbe vett iraki férfi és a támadás között - közölte csütörtökön a német szövetségi legfőbb ügyészség.

A kedd este elkövetett robbantásos merénylet ügyében folytatott nyomozás eddig nem tárt fel arra utaló adatokat, hogy a 26 éves iraki állampolgárnak köze lenne a támadáshoz – áll a közleményben.

Ennek ellenére mégis kezdeményezik a meggyanúsított férfi előzetes letartóztatásba helyezését, mert megállapították, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet oldalán harcolt Irakban, és németországi tartózkodása során is kapcsolatot tartott a dzsihadista szervezet tagjaival.

Megsérült a védő

Egyelőre annyit tudni, hogy valaki vagy valakik három robbanószerkezetet rejtettek el egy parkolónál a sövényben. Mindhárom működésbe lépett, amikor a busz elhaladt mellettük.

A robbanástól berepedt szélvédő megsebesítette Marc Bartrát, a hazaiak egyik védőjét. A spanyol légiós felületi sérülések mellett csonttörést szenvedett a jobb csuklójában, szerdára virradóra megoperálták. A busz útját biztosító egyik motoros rendőr légnyomási sérülést szenvedett és sokkot kapott.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?