KÜLFÖLD

Megrázó részletek derültek ki a Mallorcán eltűnt magyar testvérpárról

A fiú érettségire készült, még a könyveit is magával vitte.
  • Szerző: Ripost

„Jelenleg nincs más tennivaló, mint imádkozni, hogy előkerüljenek” – egy emberként aggódnak a kisvárdaiak azért a testvérpárért, akiknek a múlt héten veszett nyomuk egy mallorcai üdülőparadicsomban. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városból származó 30 éves Orosz Katalint és a 18 éves Orosz Mihályt utoljára egy hete, a Cala d'Or egyik hoteljében látták, ám életjelet napok óta nem adtak magukról.

Borzasztóan megrendítettek a történtek. Először fel sem fogtam, amikor láttam a fotójukat a hírekben. Egy gimnáziumba jártunk Katával, naponta találkoztunk, de már rég nem hallottam felőle. Annyit tudok csak, hogy pár éve Budapestre költözött. Itt, nálunk mindenkit mélyen megérintett az eset, a legrosszabb, hogy tehetetlenek vagyunk, s mi is csak annyit tudunk, amennyit a médiából hallunk” – mondta a Blikknek egy kisvárdai.

A Blikk elérte a testvérpár egyik hozzátartozóját, aki szerint az egész családot lesújtotta, amikor kiderült: Katalinnak és Mihálynak nyoma veszett.

„Mindenkit letört a hír, folyamatosan telefonálunk, hátha megtudjuk végre, mi történt. Az egészben az a legszörnyűbb, hogy egyszerűen nem tudjuk, mit hoz a holnap. Borzalmas az egész a helyzet, a fiú idén érettségizne, még a tankönyveit is magával vitte a nyaralásra. Nagyon lelkiismeretes gyerek” – mesélte szomorúan a rokon, aki bár végtelenül elkeseredett, még nem adta fel a reményt.

Mint arról korábban beszámoltunk, a testvérek kedden jelentkeztek be a mallorcai hotelbe. A személyzet pénteken takarította volna a szobájukat, akkor szembesültek azzal, hogy minden holmijuk ott van, nekik viszont nyomuk sincs. Később kiderült: szerda óta nem aludtak a szálláson. A helyi lapok beszámolója szerint szemtanúk látták, amint a viharos időben egy hullám a tengerbe sodort két embert. A személyleírások alapján a spanyol hatóságok azt valószínűsítik, hogy a magyar turistákról van szó.

A magyar külügyminisztérium arról tájékoztatta a lapot, hogy a testvérpár keresése jelenleg is nagy erőkkel zajlik.

És ezeket olvastad már?