KÜLFÖLD

Drámai részletek, így tűnhetett el a magyar testvérpár Mallorcán

A magyar testvérpár napok óta nem adott magáról életjelet, sőt egy nő arról számolt be, hogy látta őket a tengerbe zuhanni.
  • Szerző: Ripost

Eltűnt magyar testvérpár után kutatnak nagy erőkkel a mallorcai hatóságok.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egy helyi lap információi szerint a sziget délkeleti részén fekvő Cala d'Or üdülőhely egyik hoteléből jelentették, hogy két szállóvendégüket napok óta nem látták. Az újság egy 18 éves fiatal férfiról és egy 30 éves nőről ír. Egy Facebook-csoportban egy fiatal lány kétségbeesve keresi két unokatestvérét, a 30 éves Orosz Katalint és a 18 éves Mihályt, akik Mallorcára utaztak és szerda este óta nem adnak életjelet.

„Magyarország barcelonai főkonzulátusa kapcsolatban van a helyi rendőrséggel és a családdal a Mallorcán eltűnt magyar turisták ügyében” – közölte Menczer Tamás, a Külügyminisztérium államtitkára a Facebook-oldalán.

A testvéreknek pénteken kellett volna kijelentkezniük a hotelből. A személyzet takarította volna a szobájukat, és azt látták, hogy minden holmijuk ott van még, nekik viszont nyomuk sincs. Szerda óta nem aludtak a szálláson. Azóta a helyi menőalakulatok megfeszített erőkkel próbálják felkutatni őket.

A magyar rendőrség is közzétett egy körözést az eltűnt 30 esztendős nőről, és egy 18 éves fiatalemberről. Katalint és Mihályt még mindig nem találták meg, a bérelt autójuk viszont megkerült. A lapok szerint szemtanúk látták, amint a viharos időben egy óriási hullám a tengerbe sodort két embert. A személyleírások alapján a hatóságok azt valószínűsítik, hogy a magyar turistákról van szó.

Fotó: Police.hu

A helyi lapok szerint szerdán kora este egy szokatlanul erős szélvihar tombolt a térségben, kétméteres hullámokat korbácsolva a tengeren. Egy nő ebben az időben hívta a 112-es segélyhívót, hogy két embert elsodort egy nagy hullám. A mentők helikopterrel is keresték őket egészen sötétedésig, és csak éjszakára függesztették fel a kutatást, majd másnap folytatták.

Fotó: Police.hu

Közben úgy tudni, a szerdai viharban nemcsak a magyaroknak veszett nyoma, hanem összesen hatan tűntek el. A helyi lapok két halottról tudnak. Egy holttestet egy hajó legénysége talált meg, de eddig nem azonosították – írja a Blikk.

A Bors pedig utolérte a testvérek egyik rokonát, aki nem kívánt nyilatkozni, de azt megerősítette, hogy a keresés folyik, és hogy folyamatos kapcsolatban vannak a helyi szervekkel. Hozzátette, még nem biztos, hogy Mihályról és Katalinról van szó. „Reménykedünk benne, hogy nem ők azok. A család is azt reméli, hogy kapnak valamilyen információt, amibe kapaszkodhatnak. A remény az utolsó pillanatig él” – szögezte le.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?