KÜLFÖLD

Megható videó: először ölelhette magához gyermekét a koronavírus anya

Az egyébként teljesen egészséges édesanya elkapta a koronavírust, a szülés után pedig kómába esett. Azóta most tarthatta először kezében gyermekét.
  • Szerző: Ripost

Elsa Larkin férjének, Tommynak még tavaly év végén mondták azt az orvosok, hogy búcsúzzon el születendő gyermekétől és feleségétől, ugyanis valószínűleg nem fogják túlélni a szülést. A 34 éves asszony még karácsony előtt kapta el a koronavírust, és hetekig küzdött a gyilkos fertőzéssel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Elsát a London délnyugati részén fekvő Kingston Kórházba szállították. Ugyan nem volt alapbetegsége, mégis nagyon rossz állapotba került, és ez egyre csak romlott. Intenzív osztályra került, ahol mesterséges kómába és lélegeztetőgépre került – írja a The Sun.

Január 5-én az orvosok úgy döntöttek, hogy két hónappal az esedékessége előtt sürgősen világra segítik Elsa babáját, akit az orvosukról nevezték el Florence-nek. Az, hogy megszületett, életmentő volt számára, annak ellenére is, hogy mindössze másfél kilóval jött világra.

Az anyuka két hetet töltött kómában, így ő nem is láthatta gyermekét addig. Mikor felébredt, az volt az első gondolata, hogy mikor láthatja a kicsit.

„Nagyon-nagyon nehéz volt. Azt mondták, hogy majd holnap, mindig csak holnap, mert minden egyes nap kérdeztem tőlük. Addig viszont nem láthattam, míg nem lettem jobban„ – mondta az anyuka, aki végül átmehetett a szülészeti osztályra, és találkozhatott gyermekével. „Először látni a gyermekemet, ez akkora erőt adott! Hamarosan az ágyból is fel tudtam kelni. Hihetetlen volt látni, hogy mennyire pici és törékeny. Erre nincsenek szavak, sosem gondoltuk, hogy majd így alakul ez az egész.”

Ma már otthon vannak másik két lányukkal és kisbabájukkal, ám Tommy örökké emlékezni fog erre a nehéz időszakra.

„Nagyon beteg volt. Azt mondták, hogy búcsúzzak el a másik felemtől, és a még meg nem született babámtól is, mert életveszélyes állapotba kerültek. Félelmetes volt, a legfélelmetesebb dolog, amit életemben átéltem, borzasztó volt” – mondta utólag az apuka, aki ekkor teljesen összetört, ám azóta nagyon boldogok, hogy együtt lehet a család.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?