KÜLFÖLD

Még mindig rettegésben tarthatja Európát ez a terrorista!

A belga rendőrök azt gyanítják, hogy mégsem Mohamed Abrini az a férfi, aki a brüsszeli Zaventem repülőtéren márciusban végrehajtott terrortámadás elkövetőivel együtt látható a repülőtér biztonsági kameráinak felvételein.

A Die Welt című német lap szerint a belga rendőrség erősen kételkedik annak a Mohamed Abrininek a vallomásában, aki magára vállalta az egyik brüsszeli robbantást. A hatóságok szerint csak fedezni próbálja egy szökésben lévő társát, az igazi kalapos, fehér kabátos férfit. A rendőrök azért is kételkednek, mert az elfogott terrorista szinte azonnal elismerte, hogy ő látható a felvételeken viszont állítását nem támasztják alá bizonyítékok.

A brüsszeli reptéren csaknem egy hónappal a március 22-én történt robbantások után még mindig nem találtak DNS-nyomokat vagy ujjlenyomatokat, holott a kalapot és sötét szemüveget viselő férfi (társaival ellentétben) nem viselt kesztyűt.

Ahogy a %% is beszámolt róla, március 22-én a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson hajtottak végre terrortámadást, a merényletek kitervelői és elkövetői az Iszlám Állam tagjai voltak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?