KÜLFÖLD

Letartóztatják az orosz tolószékes énekesnőt a Dalfesztiválon?

Ezzel fenyegetőznek az ukránok, amennyiben Julia Szamojlova mégis beutazna az országukba.
  • Szerző: SZM

Az utolsó pillanatig úgy volt, hogy a két ország közötti feszültségek miatt az oroszok bojkottálják a kijevi euróvíziós dalfesztivált.

Napokkal ezelőtt azonban változott a helyzet. Nyilván politikai nyomásra a dalban illetékes orosz szakemberek úgy döntöttek, hogy mégis elküldenek valakit, aki képviseli Oroszországot.

Egy tolószékhez kötött énekesnőt, Julia Szamojlovát találták erre a legalkalmasabbnak. Rohamtempóban elkezdték őt felkészíteni a nagy eseményre.

Tegnap azonban Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter ezt “provokációnak” minősítette és azzal fenyegetődzött, hogy az énekest nem engedik beutazni Ukrajnába, sőt le is tartóztatják, ha ezt megpróbálja. A Krím-félsziget Oroszországhoz csatolása után ugyanis a ukránok úgy döntöttek, hogy az a külföldi, aki külön engedély nélkül a Krímbe utazik, az bűncselekményt követ el. Szamojlova pedig már az ukrán törvény életbelépése után adott egy koncertet a Krímben. Amihez, mint orosz állampolgárnak abban a helyzetben senkitől nem kellet külön engedélyt beszereznie.

E pillanatban még nem lehet tudni, hogy végződik a történet. Ha a tolószékes énekesnő mégsem léphet fel, az oroszok nyilván majd Ukrajnára fognak mutogatni és bezsebelnek egy újabb apró diplomáciai sikert.

Forrás: RT.com

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?