KÜLFÖLD

Lefejeztek egy embert Párizs közelében, agyonlőtték az elkövetőt

Feltételezhetően terrortámadás történt Franciaországban, a hatóságok még nyomoznak.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Francia hírportálok szerint péntek délután egy férfi lefejezett egy embert a Párizs közelében található Conflans-Sainte-Honorine városában egy késsel. Amikor a rendőrök a helyszínre értek, az elkövető a fegyverével fenyegette őket, és sikerült elmenekülnie is.

Nem sokkal később egy szomszédos településen, egy iskola közelében kerítették be a férfit, akit agyonlőttek, miután ismét fenyegetőzni kezdett. Egyes hírek szerint robbanómellénynek tűnő felsőruházatot viselt. A hatóságok egyelőre terrorcselekményként kezelik a történteket.

UPDATE:

A rendőrség szerint az áldozat egy középiskolai tanár volt. A férfi azért vált célponttá, mert nemrégen a diákjainak megmutatta a Charlie Hebdo-terrortámadást megelőző Mohamed-karikatúrákat, hogy a szabad véleménynyilvánítást elmagyarázza a tanulóknak – írja a Le Figaro.

Az egyik tévétársaság arról számolt be, hogy az elkövető a gyilkosság előtt „Allahu Akbart” kiabált, majd egy disznóölő késsel végzett a tanárral. A levágott fejet pedig magával vitte abba a városba, ahol végül végeztek vele a járőrök.

Emmanuel Macron elnök válságstábot állított fel a belügyminisztériumban és hamarosan a gyilkosság helyszínére megy. 2017 tavasza, azaz Macron elnökké választása óta ez a 33. terrortámadás, szinte valamennyi muszlim indíttatású volt.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?