KÜLFÖLD

Kitálalt a volt észak-koreai nagykövet, félelmetes dolgokat állít

Ryu Hyun-woo Észak-Korea kuvaiti nagykövete volt, a férfi 2019 szeptemberében családjával együtt Dél-Koreába menekült. A beszámolók szerint az egykori diplomata azért szökött délre, hogy szebb életet tudjon biztosítani a gyermekeinek.
címkék:
  • Szerző: WM

Több nemzetközi lap is szemlézte Ryu Hyun-woo legújabb nyilatkozatát. Az egykori diplomata szavai azért is keltettek nagy figyelmet, mert most először beszélt korábbi hazája atomprogramjáról a szőkése óta. A volt nagykövet szerint teljességgel képtelenség, hogy Kim Dzsongun teljesen feladja a tervezett atomprogramját, mivel az észak-koreai diktátor az atomot tekinti az életbiztosításának. Ryu Hyun-woo azonban azt elképzelhetőnek tartja, hogy a jelenlegi szankciók enyhítése érdekében visszavesz a program lendületéből.

Kim Dzsongun végső célja az lehet, hogy az Egyesült Államokkal sikerüljön egy olyan atomalkut kötnie, amilyenben az USA korábban Iránnal is megállapodott

- jelentette ki az phenjani szökevény. Ryu Hyun-woo 2019 szeptemberében menekült Dél-Koreába, ahol új életet szeretne kezdeni a családjával, és abban bízik, hogy a sajátjánál szebb életet tud majd biztosítani a gyermekei számára.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?