KÜLFÖLD

Kim Dzsongunnál súlyos mellékhatásokat okozhatott a Covid elleni oltás

Részletekbe menő pletykák keltek szárnyra, miszerint Észak-Korea vezetőjét és a kormány több tagját is titokban beoltották a koronavírus elleni vakcinával.
  • Szerző: Ripost

Észak-korea vezetői között egy pletyka kapott szárnyra, miszerint legfőbb vezérüket, Kim Dzsong Unt már májusban beoltották a koronavírus ellen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ez a hír, azért is váltott ki megdöbbenést, hiszen az állam még a járvány elején azt is tagadta, hogy a vírus jelen lenne az országban. Ám most elég részletes információk derült ki a pletyka kapcsán.

Kim Dzsongun el akarta lopni a Pfizer vakcinájának technológiáját.

Az észak-koreai diktátor akár sikerrel is járhatott a kibertámadás során
Fotó: Profimedia

Az információt az is alátámasztja, hogy körülbelül egy hónapig nem jelent meg a nyilvánosság előtt Kim Dzsongun. Május 6-án részt vett egy katonai családok számára rendezett művészeti előadáson, majd legközelebb június 4-én láthatták a Központi Bizottság politikai irodájának ülésén.

Az észak-koreai vezetők nagyon valószínűnek tartják, hogy Kimet ebben az időszakban oltatta be magát. A szabadsága pedig azért volt fontos, ugyanis állítólag az oltás után magasra szökött a láza és súlyos hányinger gyötörte.

De ez még nem minden. Mivel olyan pletykák is keringenek, hogy körülbelül 100 embert oltottak be, köztük olyan magas rangú vezetőket, akik személyesen találkoznak Kimmel. De az egészen biztos, hogy nem a legfőbb vezető kapta meg az első adag vakcinát – írja a Daily NK.

Utóbbi azért is hihető hiszen mindennél fontosabbnak tartják Kim Dzsong Un egészségét.

Egyebek mellett az a hír is járja, hogy Észak-Korea kérésére a kínai kormány Sinopharm és más oltóanyagokat is leszállítottak a számukra. Így nagyon valószínű, hogy a kereskedelmi tisztviselők és miniszterek közül is vannak olyanok, akiket beoltottak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?