KÜLFÖLD

Kiderült, ezt tette a tragédia előtt az eltűnt maláj gép másodpilótája

Ha hinni lehet a teóriáknak, a kapitány mindeközben a mosdóban volt...
  • Szerző: Doris

Meglepő elmélettel rukkolt elő egy elismert repüléstechnikai szakértő, akinek feltett szándéka, hogy megfejtse a közel 5 éve eltűnt maláj gép körüli rejtélyt.

Christine Negroni váltig állítja, hogy az utasszállító másodpilótája, a mindössze 27 éves Fariq Abdul Hamid mindent megtett, hogy megakadályozza, hogy a gép az óceánba zuhanjon.

A Daily Star szerint miközben a kapitány, Zaharie Shah a mosdóban volt, Hamid megpróbálta letenni a gépet egy kis szigeten, a Langkawi reptéren. Ez már csak azért is valószínű - Negroni szerint -, mert Hamid a szigeten található akadémián képezte ki magát pilótává, ami mindössze 700 méterre volt a reptér kifutópályájától, így jól ismerhette a környéket.

Terve azonban nem sikerült, mivel az agya nem jutott elég oxigénhez, nem tudott eléggé koncentrálni, és rossz döntések egész sorozatát hozta meg - Negroni erről egy korábbi interjúban mesélt.

Bár ez a legújabb teória elég hihetően hangzik, ne felejtsük el, hogy a rejtélyes légi katasztrófáról hetente látnak napvilágot újabb és újabb találgatások, így nehéz eldönteni, kinek is higgyünk.

 

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?