KÜLFÖLD

Kevés gyerek, magas fizetés! Ide jelentkezz tanárnak!

Tanárt keresnek a világ legelhagyatottabb szigetére. Az állásra a világ bármely pontjáról lehet jelentkezni. Összesen hét gyereket kellene oktatni a Muck-szigeten.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A Skóciához tartozó Small-szigetcsoport legkisebb szigetén nincsenek üzletek és az ott élők télen teljesen el vannak vágva a külvilágtól. A 24 órás áramszolgáltatást is csak három éve vezették be. A lakosok száma 30, a legtöbben a kikötő, Port Mor közelében élnek.

A helyiek azután hirdették meg globálisan a tanári állást a közösségi hálón, hogy az előző hat tanító mind felmondott, mert kikészült az elszigeteltségtől. A legutóbbi is csak két és fél évig bírta. 

Nagyon szerencsés voltam, de családi okok miatt sajnos távoznunk kell

- mondta Julia Baker, aki szerint amúgy csodálatos a hely és jó ott élni. 

A következő tanárt és családját háromszobás lakás és gyönyörű kilátás várja az iskola fölött. Azt is elvárják a leendő tanártól, hogy tudjon alkalmazkodni. Ugyanis a szigeten nincs bolt és néha el vannak vágva a külvilágtól. 

Az új tanár évi 22 500 és 35 800 fontra, vagyis mintegy 7,9-12, 5 millió forint közötti fizetésre számíthat. 

A most távozó tanár elődje néhány órával az érkezését követően közölte, hogy mégsem kell neki az állás, és másnap már el is ment. A Muck sziget valóban parányi: 2,5 mérföld hosszú és két mérföld széles. 

címkék:
És ezeket olvastad már?