KÜLFÖLD

Játszótéren találtak rá a 19 éves megfojtott fiú holttestére

Az osztrák rendőrség először öngyilkosságra gyanakodott, de boncolási eredményből kiderült, hogy a szintén afgán származású áldozatot meggyilkolták.
  • Szerző: WM

Járókelők találtak rá egy 19 éves afgán migráns holttestére az ausztriai Zell am See nevű város egyik játszóterén. A rendőrség első körben arra gyanakodott, hogy a fiatal bevándorló öngyilkos lehetett, mivel a napokban értesítették az osztrák hatóságok, hogy ki fogják toloncolni az országból. A nyomozás azonban új irányt vett, amikor a boncolási jegyzőkönyvből kiderült, hogy a migránst megfojtották. Ekkor került a rendőrség látókörébe az áldozat legjobb barátja, aki szintén egy 19 éves afgán bevándorló. Mindketten fiatalkorúként érkeztek Ausztriába, és a menedékkérelmük ügyintézése közben barátkoztak össze.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A rendőrség szerint a két bevándorló szombat este együtt ment a belvárosba bulizni, majd éjjel kettőkor visszaindultak a szállásukra. Alig 200 méterre a lakóhelyüktől azonban megálltak egy játszótéren beszélgetni. Itt azonban a két barát összeveszett. Kiderült ugyanis, hogy csak a későbbi áldozatot akarják kitoloncolni, a másikuk rejtélyes oknál fogva humanitárius okokra hivatkozva Ausztriában maradhatott volna. A tartózkodási engedélyt kapó migránsnak elege lett barátja sértegetéseiből, egyszer csak elszakadt a cérna, elkapta barátja nyakát, és addig szorította, amíg az élettelenül össze nem esett. A gyilkos elmenekült a helyszínről.

Később a rendőrség őrizetbe vette a gyanúsítottat, és egy tolmács segítségével kihallgatták, de beismerő vallomást lapzártánkig nem tett.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?