KÜLFÖLD

Így emlékezik a világ a brüsszeli terror áldozataira

Gyertyagyújtással és virágkoszorúkkal emlékeztek világszerte a keddi brüsszeli robbantásos merényletek halálos áldozataira. A nagyvárosok nevezetességei a belga zászló színeiben úsztak, a zászlókat félárbocra engedték.
  • Szerző: Doris

A belga zászló nemzeti színeiben úsznak az európai nagyvárosok legfőbb nevezetességei, például a római Trevi kút, a párizsi Eiffel-torony, vagy épp a berlini Brandenburgi kapu.

Így állított emléket a világ a kedd reggeli belga terrortámadás 34 halálos áldozatának.

 

Rome's Capitoline Hill also projected a tribute to those affected.

Közzétette: BBC Breakfast – 2016. március 22.

Elsőként a párizsiak voltak azok, akik piros-sárga-fekete színbe öltöztették egyik legfőbb nevezetességüket, hiszen a francia fővárost is súlyos terrortámadás érte tavaly novemberben.

 

The Eiffel Tower was also illuminated in the national colours of Belgium.

Közzétette: BBC Breakfast – 2016. március 22.

Õket követte Róma, majd Dubai, de New York és Lisszabon is megemlékezett a borzalmas robbantásokról.

A világhírű énekesnő, Adele, kedd esti londoni koncertjén fejezte ki részvétét és szólalt fel a terrorizmus ellen. Szavai könnyeket csaltak a közönség szemébe.

Belgiumban ma délben egy percre megállt az élet. Néma csendben emlékeztek azokra, akik a reptéri robbantásokban, vagy a forgalmas metrómegállóban történt detonációban vesztették életüket.

Ahogy arról a %% is beszámolt az Iszlám Állam által kitervelt terrortámadásban 34-en vesztették életüket, 250-en pedig megsérültek. A sebesültek között két magyar is van, egyikük, egy fiatal diplomata, súlyos sérüléseket szenvedett.

Sokáig úgy tűnt, a merénylet harmadik gyanúsítottját fogták el szerda délelőtt a belga főváros Anderlecht negyedében, a 24 éves terrorista azonban még mindig szökésben van.

És ezeket olvastad már?