KÜLFÖLD

Így védhető ki az újabb hullám év végén? A britek már erre készülnek

A britek év végére teljesen háttérbe akarják szorítani a koronavírust.
  • Szerző: Ripost

Arra készülnek a britek, hogy ősszel egy harmadik adag vakcinát adnak az oltott, 50 éven felülieknek. Ezzel akarnak a harmadik hullámnak gátat szabni, és megakadályozni egy esetleges negyediket. Úgy vélik, hogy egy harmadik adag vakcina ősszel hatásos lesz az új mutánsokkal szemben is, és főként azért tartják fontosnak, mert az őszi-téli szezonban történik a legtöbb felsőlégúti megbetegedés.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

A harmadik vakcinát az éves influenzaoltással együtt adnák be az elsődleges tervek szerint. Vagy ugyanazt a vakcinát kapná mindenki, amit előzőleg kapott, vagy egy másik vakcinával oltanák be az embereket.

„Úgy gondoljuk, hogy a lakosság védettségi szintje olyan magas lesz, hogy karácsonyra a Covid-19-nek háttérbe kell szorulnia” – magyarázta egy brit miniszter.

A The Sun arról ír, hogy a jelenlegi oltások sikeresen védik a briteket a Kent variánssal szemben is, ám lehet, hogy egyéb, új variánsokkal szemben gyengébbnek bizonyul majd a védelem. Emiatt gondolják úgy a britek, hogy a harmadik oltást azoknak kell megkapniuk, akiknek az alapvető egészségügyi állapotuk ezt megkívánja. A szigetországban egyébként már bejelentették, hogy a 70 éven felüliek szeptembertől emlékeztető oltásokat kapnak.

„A következő immunizálások során nálunk is célszerű lenne majd az emlékeztető oltást más típusú vakcinával elvégezni, nem azzal, mint amit valaki most tavasszal kapott” – mondta korábban a -nak a britek emlékeztető oltása kapcsán Rusvai Miklós virológus.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?