KÜLFÖLD

Ez itt a gyorshajtók rémálma: új helyre rejtik a rendőrök a radart

A rendőrök mindent megtesznek, hogy lefüleljék a szabálytalankodókat, Franciaországban pedig valami nagyon ötleteset találtak ki a célra.
  • Szerző: Ripost

A nyugat-európai rendőrök legújabb találmánya a kukaradar, amellyel a gyorshajtókat próbálják becserkészni – írja az autopista.es spanyol autós szakportálra hivatkozva az Autószektor.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk csak illusztráció!

A SocialDrive autós közösség Twitter-fiókjában közzétette egy új kukaradar fotóját. A szemetes konténernek álcázott rendőrségi sebességmérőt egy közút mentén kapták lencsevégre. A műanyag konténer egy rendőrségi sebességmérőt rejt, amely tömegesen szedte áldozatait az arra járó autósok között.

A kukaradart egyébként Franciaországban kapta lencsevégre egy élelmes autós.

A törvény nem kötelezi a rendőröket a radarok helyének közlésére, illetve arra, hogy azok a közlekedők számára láthatóak és felismerhetőek legyenek. A közlekedési hatóságok élnek is ezzel a lehetőséggel, így mind több helyen bukkannak fel a kukaradarhoz hasonló, álcázott sebességmérő eszközök. Leginkább egyébként lakott területen belül, ahol a megengedett sebesség 30-50 kilométer per óra.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?