KÜLFÖLD

Ennyit ér az oltás: meghalt egy 13 éves oltatlan kislány koronavírusban

Semmilyen alapbetegsége nem volt a Bákó megyei gyereknek. Drámai a helyzet Romániában.
  • Szerző: Ripost

Rendkívül kritikus a helyzet Romániában, több mint 17 ezer fertőzöttet kezelnek kórházban és nincs már hely az intenzív osztályokon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A járványügyi szakemberek az alacsony átoltottságnak tulajdonítják a kialakult helyzetet, a románoknak csupán 34,4 százaléka van beoltvai.

Képünk illusztráció
Fotó: CDC (pexels.com)

Megdöbbentő esetet közölt pénteken a helyi Stratégiai és Kommunikációs Igazgatóság : meghalt koronavírusban egy 13 éves kislány is.

A gyereknek semmilyen más betegsége nem volt, és nem volt beoltva – írja a Transindex.ro portál.

Magyarország segít Romániának

Magyarország segít Romániának és 50 koronavírusos beteget vesz át intenzív terápiás ellátásra a szegedi és a debreceni klinikákon – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter elmondta, hogy az elmúlt napokban folyamatosan egyeztettek Kelemen Hunor romániai miniszterelnök-helyettessel és Cseke Attila egészségügyi miniszterrel abban a kérdésben, hogy Magyarország miként tudna segítséget nyújtani Romániának ebben a rendkívül nehéz helyzetben. Korábban lélegeztetőgépeket és favipiravir hatóanyagú gyógyszert küldtünk, azonban ezeknél egy nagyobb kérése is volt a romániai kormánynak. Azt kérték: Magyarország vegyen át súlyosan beteg koronavírusos fertőzötteket intenzív kezelésre, ugyanis „a romániai egészségügyi ellátórendszer leterheltsége sok esetben már a határon mozog”.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Karácsonyi halászlé receptek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?