KÜLFÖLD

Emmanuel Macron bajban van, a többség szerint nem választják újra

Egy friss közvélemény-kutatás azt mutatja, hogy a megkérdezettek több mint kétharmada szerint Emmanuel Macront nem fogják újraválasztani 2022-ben.
  • Szerző: WM

Az Elabe Intézet megbízásából készült felmérésből az is kiderült, hogy a jelenlegi francia elnök népszerűsége nagyot zuhant amióta 2017-ben megválasztották. Azok közül, akik három éve Macronra szavaztak, már csak mintegy 74 százaléknyian mondják, hogy a soron következő választáson is mellette tennék le a voksukat. Vagyis a korábbi szimpatizánsok negyede elpártolt Emmanuel Macrontól.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A felmérésben résztvevők 64 százaléka válaszolt úgy, hogy elégedetlen az elnök eddigi hároméves teljesítményével. Ezzel szemben csupán 14 százalék mondta azt, hogy Macron kiválóan teljesített. A politikában természetesen még sok minden történhet 2022-ig, de valami nagyoit kellene dobnia ahhoz, hogy esélye legyen folytatni a munkáját két év múlva is.

Macron és Le Pen

A francia elnök első számú kihívója az a Marine Le Pen lehet, akivel Macron 2017-ben megmérkőzött a választások második fordulójában. A Nemzeti Gyűlés elnöke akkor még alulmaradt, a friss felmérések szerint azonban 2022-ben már Le Pen lehet a befutó.

És ezeket olvastad már?