KÜLFÖLD

Eltűnt az ősemberként élő négyéves kislány Romlottból, nagy erőkkel keresik

A gyermekről senki sem tud semmi biztosat, az információk hiánya pedig a keresést is nehezíti.
  • Szerző: Ripost

A rendőrség keresi a Szilágy megyei kislányt, aki eltűnt, miután a gyámhatóság látókörébe került. A kisgyermek nem beszél, a nevét és a korát pedig csak találgatják a nyomába eredt nyomozók – írja a Maszol. A szerencsétlen kisgyermeknek még személyigazolványa sincs, ami alapján be lehetne azonosítani. A keresést tovább nehezíti, hogy a szüleiről sem tudnak semmit, illetve a nevét és a korát is csak találgatják a lány rokonai. A kislány körülbelül négyéves lehet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Romlott (Romița) nevű kis szilágysági faluban élő lány rokonai is csak tapogatóznak a sötétben, voltaképp ők sem tudtak hasznos információval szolgálni, amikor Kabai Ottó és a József Jótékonysági Alapítvány önkéntesei véletlenül rájuk bukkantak.

„A kislány egészségi állapota romlott, betegnek és lázasnak véltem, sajnos, hogy a nevelők csak a gyermekpénz miatt tartják” – írja bejegyzésében Kabai Ottó, a Szilágy megyei tanács alelnöke.

Kabai Ottó szerint a kislány voltaképpen úgy él, mint egy ősember: ápolatlan, mosdatlan, soha nem volt megnyírva, tehát egy elhanyagolt, magára hagyott kislányról van szó, aki beszélni sem tud. A kislányt az állítólagos nagybátyja neveli, aki a szülők hollétéről mit sem tud.

Az alelnök a portálnak azt nyilatkozta, a gyermek most eltűnt, rendőrök keresik. Szilágyi Róbert elmondása szerint a gyámhivatal már elkezdett vizsgálódni a kislány ügyében, de a keresésük nem járt eredménnyel, sőt, abban a faluban, ahol többször is találkozott vele és a rokonaival, most mindenki tagadja, hogy ismerné, avagy valaha látta volna Maricsikát.

„Talán az ünnepi látogatások során valaki otthagyhatta a gyermeket, és később megtalálta, hazavitte. Talán a szülők tértek haza, és magukkal vitték a kislányt. Nem akarunk a legrosszabbra gondolni, reméljük, a rendőrség megtalálja” – mondta az alelnök.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?