KÜLFÖLD

Elfogták a 9 éves kislány és édesanyja feltételezett gyilkosát

Február 29-én közölte a berlini rendőrség, hogy egy fővárosi lakásban megöltek egy 38 éves afgán nőt és annak a kilencéves kislányát. Egy hónap telt el az eset óta, a hatóságok közlése szerint most végre sikerült elfogni a feltételezett elkövetőt.
  • Szerző: WM

A két áldozat holttestére a férj talált rá a nyolcadik emeleti lakásukban, miután hazatért a munkahelyéről. A német sajtóban megjelent információk szerint a 32 éves Ali H. a gyilkosság gyanúsítottja. A szintén afgán migráns az áldozatok szomszédságában lakott, és a nyomozás jelenlegi szakasza szerint a férfi úgy gondolhatta, hogy a család egy kisebb vagyont rejtegethet az otthonában. A bevándorló pénzszerzés céljából támadhatott rá a szomszédnőre, a dulakodás közben pedig egy kés is előkerült, amivel a férfi agyonszúrta a nőt, majd annak kiskorú gyermekét is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 38 éves áldozat.
Fotó: facebook

Az afgán kislánynak feltételezhetően azért kellett meghalnia, hogy ne maradjon szemtanú.

Az elkövető egy tűzoltó készülékkel törte be a család lakásának ajtaját, majd a gyilkosságot követőn annak segítségével próbálta meg eltüntetni a hátramaradt nyomokat. A poroltót a gyilkos magával vitte. A berlini ügyészség egyelőre nem közölte, hogy az őrizetbe vétel után az afgán bevándorló beismerő vallomást tett-e. A megalapozott gyanú miatt azonban előzetes letartóztatásba helyezték.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?