KÜLFÖLD

Életfogytiglanra ítélték Ausztriában a hússzoros szír gyilkost

Teljesen véletlenül derült ki, hogy a 27 éves szír menekült hazájában húsz emberrel, köztük fegyvertelen katonákkal is végzett.
  • Szerző: WM

A kiírt tárgyalást már kétszer el kellett halasztani, most szerdán azonban végre ítélet született a 27 éves szír ügyében. A férfi egyébként az utolsó szó jogán azzal védekezett, hogy a kirendelt tolmács több dolgot is félrefordított, ezért a tárgyalás végére az is bűnösnek gondolta, aki az elején még hitt az ártatlanságában. A tárgyalás során az is kiderült, hogy véletlenül derült fény a férfi szörnyű tetteire.

Az elítélt Szíriában egy ENSZ által fenntartott menekülttáborban született és nevelkedett. A tömeggyilkos pár éve menekültként érkezett Ausztriába, az ottani menekültszállón pedig egyik társának büszkélkedett a Szíriában elkövetett gyilkosságokkal. Állítása szerint legalább húsz sérült emberrel és fegyvertelen katonával végzett a felkelők harcosaként a polgárháború alatt - írja a krone.at.

Egy nemzetközi törvény értelmében az elítéltet nem lehet kiadatni a szír igazságszolgáltatásnak, ezért kellett az innsbrucki bíróság elé állnia.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?