KÜLFÖLD

Disznóhús sütögetéssel heccelik a migránsokat Görögországban

Egy görög nacionalista szervezet grillpartit szervez egy migránstábor közelébe. A tervek szerint disznóhúst sütögetnek majd, amit a muszlim migránsok elleni tiltakozásul szánnak.
  • Szerző: WM

A hithű muszlimok körében tilos a sertéshús és az alkohol fogyasztása, ezért is döntött úgy egy nacionalista szervezet, hogy egy alkohollal fűszerezett, sertéshús sütögetéssel egybekötött partit szerveznek egy Észak-Görögországban található migránstábor közelében. A rendezvény még ötlet szinten is nagy port kavart, a görög parlamentben komoly szóváltás alakult ki a képviselők között az ügy miatt. Egy baloldali képviselő szerint szadista és bestiális embereknek juthat csak ilyen gondolat az eszébe.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Görögországban egyre súlyosabb a migrációs válság.

„Ez egy provokáció a más vallású emberekkel szemben. Aki ezt kitalálta vagy részt vesz rajta, annak vállalnia kell a felelősségre vonást”

– tette hozzá a parlamenti képviselő. Az egyik konzervatív párt politikusa szerint azonban egy másik országból érkezett bevándorló nem mondhatja meg, hogy miként éljenek a görög emberek. Többen azzal vádolják a sütögetés szervezetőit, hogy a Görögországot sújtó újbóli migrációs válságból akarnak politikai előnyt kovácsolni. A hivatalos adatok szerint október végéig 55 ezer migráns érkezett idén Görögországba. Ez jelentős növekedést jelent a tavalyi évhez képest, amikor egész évben 50 ezer bevándorlót regisztráltak a hatóságok. A görög szigeteken túlzsúfoltak a táborok, ezért a kormány folyamatosan szállítja hajókkal a szárazföldre a migránsokat.

Ez sem jelent azonban lényeges megoldást, mivel a Törökország felől folyamatosan érkező szíriai migránsok pillanatok alatt újra töltik a görög szigeteken kialakított táborokat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?