KÜLFÖLD

Diákokat költöztetnek ki a szálláshelyeikről Németországban! Kell a hely a migránsoknak

A migránsok nem találnak Braunschweigban olyan otthont a lakáspiacon, ami megfelelő lenne. Így tovább maradnak a menekültszállón, ahol így nem tudnak újabb bevándorlókat fogadni. Megoldás: kiköltöztetik a diákokat a szállásaikról.
  • Szerző: WM

Braunschweig önkormányzata úgy döntött 2016-ban, hogy felépít nyolc olyan lakókonténerekből álló épületegységet, ahova majd az újonnan érkező migránsokat szállásolják el. A 100 ember befogadására alkalmas nyolc komplexumból végül csak hatba költöztek bevándorlók, a többi egy rövid ideig üresen állt. Ekkor jött az ötlet, mi lenne, ha a városban tanuló diákok vehetnék ezeket birtokba.

Természetesen a tanulóknak már bérleti díjat kellett fizetniük...

Az első problémával akkor szembesültek a hatóságok, amikor kiderült, hogy a migránsok a lakáspiacon nem találnak maguknak új otthont, így a tervezettnél hosszabb ideig maradnak az átmeneti szállásukon. Ezzel azonban elvették a helyet az újonnan érkező migránsoktól. A megoldás kézenfekvő volt a város vezetőinek: Szeptember végével felmondják a bérleti szerződéseket, majd egy rövid renoválás után újabb migránsok költözhetnek a maradék két épületbe is. 

Azt egyelőre senki nem tudja megmondani, hogy Braunschweig miért nem nyújt hasonló segítséget a városba érkező diákoknak, nekik ugyanolyan nehéz lakást találni, mint a bevándorlóknak.   

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Méteres, a karácsonyi asztal dísze
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?