KÜLFÖLD

Demenciában szenvedő nénivel fajtalankodott az ápoló, pont rajtakapták

Az idős nő képtelen volt megvédeni magát. Nem tudni egyelőre, hogy vannak-e további áldozatai a tunéziai származású ápolónak.
  • Szerző: WM

A svájci St. Gallenkappel idősek otthonában jelentek meg a rendőrök még júniusban, hogy őrizetbe vegyék az intézmény tunéziai származású ápolóját. Az esetről még csak most szerzett tudomást a közvélemény. A svájci lapok információi szerint a 43 éves férfit éppen tetten érték, miközben az otthon egyik demenciában szenvedő lakójával fajtalankodott. Bár a migránst őrizetbe vették, pár nappal később szabadon távozhatott a rendőrségről. A hatóságok közlése szerint az eljárás folytatódik a férfi ellen, de nem volt szükség az előzetes letartóztatás elrendelése.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció

Az áldozat családját mélyen lesújtották a történtek, és közölték, hogy feljelentést tesznek az intézmény ellen is.

Az idősek otthona vezetősége egy rövid nyilatkozatot adott ki, amiben sajnálatukat fejezték ki és egyben elítélték a történteket, majd közölték, hogy belső vizsgálatot indítanak az ügyben – írja a 20min.ch nevű svájci hírportál. Arra nem tudtak választ adni, hogy a tunéziai migráns korábban is gyanúba keveredett-e már hasonló eset miatt. De azt a hírt megerősítették, hogy azonnali hatállyal felfüggesztették a 43 éves bevándorló munkaviszonyát. A hatóságok szerint az ügy súlyosbító tényezője, hogy az idős nő nem tudott védekezni a támadással szemben, amit a tunéziai migráns gyomorforgató módon ki is használt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?