KÜLFÖLD

Csődbe juttatta a jóhiszemű nyugdíjast a csaló migráns

A 82 éves Paul Günter Emmrich egy nagyon kedves ember, aki egész életében hitt a jóban. A sors fintora, hogy a jóhiszemûsége az, ami a vesztét okozta. A súlyos betegségben szenvedő idős nyugdíjast egy csaló migráns juttatta csődbe.
címkék:
  • Szerző: WM

Emmrich felesége, Gisela nyolc évvel ezelőtt hunyt el. A 82 éves berlini   férfi ez után a sorscsapás után döntött úgy, hogy élete hátralévő részében segíteni fog a rászorulókon. 2010-ben először egy vietnami családdal vette fel a kapcsolatot, akiket anyagilag is támogatott.

A feleségem elvesztése után ez volt az egyetlen dolog, ami gyógyította a lelkemet

– meséli Paul Günter Emmrich a Bild című német napilapnak. Az idős férfi a neje nélkül már nem bírta egedül az otthoni teendőket, ezért úgy döntött, hogy felvesz valakit maga mellé. Az egyik helyi újságban olvasta a magát szír menekültnek kiadó Mohamed H. hirdetését. Az idős úr alkalmazni kezdte Mohamedet. A két férfi jól megértette egymást, a menekült sokat mesét Emmrichnek a háborúról, a szenvedésről és a nélkülözésről. A nyugdíjas pontosan tudta, hogy miről beszél Mohamed, hiszen a második világháború szörnyűségeit ő sem fogja soha kitörölni az emlékezetéből.

Mohamed bevásárolt a benne megbízó idős férfinak, orvoshoz vitte, és látogatta a kórházban, amikor Emmrichnél agydaganatot diagnosztizáltak. Egy borongós estén aztán Mohamed meglátogatta munkáltatóját. A fiatal férfi segítségért fordult, a hozzá mindig korrekt idős úrhoz.

Ha nem segítesz rajtam, akkor hajléktalan leszek

– mondta lesújtva Mohamed a 82 éves nyugdíjasnak. Bár Emmrich még mindig gyengélkedett és kórházi kezelésre szorult, a jó szíve nem hagyta, hogy az utcára kerüljön az alkalmazottja. Az idős férfi aláírt egy bérleti szerződést, így Mohamed egy, a berlini állatkertnél lévő lakásba költözhetett be. 

Ha kíváncsi vagy, hogy miként verte át Mohamed a jótevőjét, és hogy miként él ma az idő nyugdíjas, akkor keresd a %% napilapot az újságárusoknál.

címkék:
És ezeket olvastad már?