KÜLFÖLD

Csoda történt: le akarták kapcsolni a gépről, magához tért az agyhalott kisfiú

Éppen el akartak búcsúzni tőle, amikor váratlanul kinyitotta a szemeit.
  • Szerző: Ripost

A kis Oscar Bedford életfunkciók nélkül született meg, aprócska teste teljesen elkékült, mire a világra segítették. Az brit orvosok azonnal megpróbálták újraéleszteni a kicsit, annak ellenére, hogy tudták, alig néhány százalék esélye van az életre.

A gyermeket végül sikerült visszahozni a halálból, ám súlyos agykárosodást szenvedett az oxigénhiány miatt. A szülőket már akkor felkészítették a legrosszabbra: semmi remény nincs, a gyermekük meg fog halni.

„Azt mondták, hogy amint kiveszik őt az inkubátorból, néhány percig marad csak életben” – emlékezett vissza a szörnyű pillanatokra a 26 éves édesanya, Chelsea Thurman.

Az újdonsült anyukának és férjének, Gregnek életük legnehezebb döntését kellett meghozniuk. Bár nem szerették volna elveszíteni fiukat, az orvosok javaslatára mégis aláírták a papírokat, miszerint kapcsolják le a gyermeket életben tartó gépeket.

A kórház személyzete egy elkülönített szobát biztosított a család számára, hogy az utolsó perceket békésen tölthessék együtt.

A fiatal anyukának arra sem volt ideje, hogy értesítse a legközelebb álló rokonait és lehetőséget adjon, hogy találkozzanak kisfiával, ezért gyorsan felhívta az édesanyját, hogy legalább videón láthassa az unokáját.

Ekkor azonban megmagyarázhatatlan csoda történt.

A nagymama éppen egy bevásárlóközpont kellős közepén volt, amikor fogadta a videóhívást. Mindnyájan zokogtak és könnyek között búcsúzkodtak az alig pár órás gyermektől, amikor a kis Oscar, aki addig szinte élettelenül feküdt édesanyja karjaiban, kinyitotta a szemeit.

„Sírtam, sikítottam, zokogtam. Az emberek körülöttem azt hitték megőrültem” – emlékezett vissza a nagymama.

Az apa azonnal elrohant egy orvosért, akik átvitték a kisfiút az intenzív osztályra. A biztató jelek ellenére azt tanácsolták a szülőknek, hogy csak óvatosan reménykedjenek.

A szülők végül úgy döntöttek, hogy amíg van remény, addig kisfiukkal együtt küzdenek, aki immáron 18 hónapos. Noha agysérüléséből sohasem fog teljesen felépülni, sokat nevet, mosolyog és mindenre reagál. A gyermekorvos szerint Oscar jelenleg mindössze három hónappal van csupán lemaradva a vele egykorú babáktól, így elképzelhető, hogy beszélni és járni is fog tudni önállóan.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?