KÜLFÖLD

Családi tragédia: férje gyilkolta meg a terhes asszonyt

A negyedik gyermekével volt várandós az asszony, amikor férje megölte.
  • Szerző: Ripost

20 évvel ezelőtt, nyom nélkül tűnt el Andrew Griggs tengerész várandós felesége az angliai Kent megyében. A férfit emberölés bűntettében találták bűnösnek most — írta meg az Independent.

A háromgyermekes Debbie Grieggs autóját nem messze otthonuktól találták meg 1999. május 5-én, az asszony azóta sem adott életjelet magáról. A nő eltűnése idején negyedik gyermekét várta. A canterbury bíróságon tartott tárgyalásokat követően a most 57 éves férjet bűnösnek találták emberölésben, büntetését ugyanezen a bíróságon szabják ki szerdán.

Debbie Grieggs családja úgy fogalmazott: 20 éve tartó szenvedés, gyötrelem és fájdalom után az igazságosság érintette meg őket. Dunkin Atkinson ügyész szerint Debbie Grieggs odaadó édesanya volt, elképzelhetetlen, hogy az éjszaka közepén magára hagyta volna három gyermekét. Az ügyész magyarázata szerint a testét férje eltüntette, autóját pedig szándékosan helyezte el néhány utcányira otthonuktól.

A férfi tette mögött egy titkos kapcsolatot sejtenek, amelyet egy 15 éves lánnyal folytatott, Griggs azonban tagadja ezt. Állítása szerint felesége eltűnése idején a lánnyal csak barátok voltak. A férfi kitart amellett, hogy aludt, amikor várandós felesége az éjszaka közepén felkelt, magára hagyta családját és autóval ismeretlen helyre távozott.

1999-ben Debbie Grieggs panaszt nyújtott be, mivel férje azzal fenyegette meg, hogy “elintézi”. Az asszony írásbeli, eskü alatti nyilatkozatban arról számolt be, hogy kiszolgáltatott helyzetben van, házasságukban mindent férje birtokol, aki bolondnak és elmebetegnek nevezi őt és megfenyegette, hogy “elintézi” vagy valaki mást megbíz, hogy ártson neki.

És ezeket olvastad már?