KÜLFÖLD

Civil kampány: Kivennék a keresztet a svéd zászlóból!

Két nap alatt már több mint háromezren támogatták az ötletet. Az egyik svéd lap lerántotta a leplet a kezdeményezőkről.
  • Szerző: SZM

Amint arról a %% is beszámolt, szűk két éve Eva Brunne, Stockholm – amúgy leszbikus - püspöke azt javasolta, hogy a muzulmánok megnyugtatására távolítsák el a keresztet a stockholmi Tengerészek templomáról, amelyben alakítsanak ki muszlim imaszobákat is.

A dolog iróniája, hogy a nőkhöz való vonzódása miatt a püspököt kivégeznék jó néhány szélsőséges iszlám államban – írta az Infowars.

A kereszt elleni harc e hét elején azzal folytatódott, hogy kampány indult az interneten. Elindítói azt szeretnék, hogy a jelenlegi, kereszttel ellátott nemzeti lobogót váltsa fel egy török stílusú zászló, ami jobban megfelel az országban gyorsan terjedő iszlámnak.
A petíciót aláírók arra figyelmeztették a svéd miniszterelnököt,  hogy a svéd zászló sértő, mert emlékeztet az ország „sötét és elnyomó múltjára”. A menekülteknek és migránsoknak jelenleg egy kereszt árnyékában kell élniük, amely a kereszteshadjárat alatt jelkép volt és a több millió lemészárolt muzulmán miatt a maiak úgy érezhetik, hogy Svédországban nincsenek biztonságban.

A kampány állását itt is meg lehet nézni. A célul kitűzött 5000 aláírásból csak az első két nap alatt már valamivel több mint 3000-en támogatták a zászló átalakításának ötletét.

Tegnap azután megjelent egy friss cikk e témában. Kiderült, hogy a kampányt a 4Chan nevű szervezet találta ki, amely

az „Operation Swedistan” keretében fel szeretné hívni a figyelmet a Svédországban történő abszurd eseményekre. Úgyhogy a kampányt viccnek is lehetne tekinteni, ha nem lenne annyira közel a valósághoz.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?