KÜLFÖLD

Büntetésből a forró főzőlapra ültette 3 éves fiát egy kegyetlen apa

Kisfia bántalmazása miatt ült a vádlottak padjára az a 32 éves szíriai migráns, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy lipcsei menekültszállón büntetésből a forró főzőlapra ültette hároméves gyermekét.
  • Szerző: WM

2016 szeptemberében két év tíz hónapos volt az a kisfiú, akit a gyanú szerint édesapja súlyosan bántalmazott. A múlt héten kezdődött el a lipcsei bíróságon a 32 éves szíriai apa pere, aki továbbra is tagadja, hogy szándékosan bántalmazta volna gyermekét. Õ és az ügyvédje azt állítják, hogy a kisfiú véletlenül szerzett komoly égési sebeket a fenekén. A szülő elmesélése szerint vagy akkor történhetett a baj, amikor gyermekével a kezében lehajolt a sütőhöz ellenőrizni a készülő pizzát, vagy amikor a gyermek egyedül volt a szobában és a forró vízipipa mellett játszott. 

Egy szakorvosi vizsgálat, valamint az édesanya korábbi kijelentésére hivatkozva a bíróság elutasította ezeket a verziókat, és továbbra is az a legvalószínűbb, hogy a férfi szándékosan, büntetésből ültette csupasz fenékkel fiát a forró sütőlapra. Egy tanú pedig arról beszélt, hogy korábban is volt már olyan, hogy a szíriai bevándorló egy késsel a kezében lökdöste idősebb fiát.

Az anya időközben elköltözött gyermekeivel, de feltehetően félelemből nem mert egyelőre vallomást tenni. A bíróság június 24-én hozhat ítéletet, addig még legalább két tárgyalási napot tartanak. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?