KÜLFÖLD

Botrány van! Pénzért árultak menedékjogot Ausztriában

A lebukott főtisztviselő 2500 euróért hagyta jóvá a menedékkérelmeket a traiskircheni táborban.
  • Szerző: SZM

Anno, amikor a magyarok Ausztriába disszidáltak, előbb a traiskircheni táborba kerültek, ahonnan azután a szerencséjük és a rokoni kapcsolataik igazolása után mehettek tovább a szélrózsa minden irányába. Ez a tábor ma is létezik, csak migránsoknak ad átmeneti otthont.

Itt pattant ki a botrány annak kapcsán, hogy lebukott egy korrupt tisztviselő, aki 2500 euróért hagyta jóvá a menedékkérelmeket – írta a Krone.at.

A lap szerint a hivatalos szervek megpróbálják kicsinyíteni egy bizonyos “K” úr szerepét azzal, hogy csak mindössze néhány esetről van szó, és a lebukott bevándorlók ügyét is újravizsgálják.

A hétvégén megjelent cikkhez szokatlanul sokan szóltak hozzá. A legtöbben gúnyosan fogalmaznak azzal kapcsolatban, hogy bebizonyosodott: már Ausztria sem mentes a korrupciótól. Egyesek szerint ami a sajtóban megjelent, az csak a jéghegy csúcsa, és az egész migránskezelő rendszer romlott, mások szerint pedig nem kellene “vacakolni” a bevándorlókkal, hanem vissza kellene őket küldeni oda, ahonnan jöttek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?