KÜLFÖLD

Az Iszlám Állam terroristái visszatértek Boszniába

Az Iszlám Állam terroristáinak egy csoportja tért vissza Boszniába, és velük együtt nők és gyerekek is – közölte a balkáni ország ügyészsége.
  • Szerző: ripost

Az illetők ügyét a terrorizmushoz kapcsolódó bűntettek gyanújával vizsgálják, egyebek között terrorszervezethez tartozás, törvénytelen fegyveres alakulat szervezése és külföldi félkatonai csoporthoz csatlakozás miatt. Ezek közül a személyek közül egyesek nemzetközi körözés alatt állnak – közölte az ügyészség egy nyilatkozatban.

A 888.hu információi szerint a boszniai hatóságok azt nem hozták nyilvánosságra, hogy hány emberről van szó. Az ország vezetése már december elején bejelentette, hogy egy ilyen csoport visszatérésére számítanak rövidesen. Eredetileg már októberben meg kellett volna érkezniük, de Törökország szíriai katonai beavatkozása miatt ez elhalasztódott.

A boszniai törvények értelmében terroristaként kell kezelni azokat a személyeket, akik azért hagyják el az országot, hogy külföldi háborúkban harcoljanak. A bíróságokon az elmúlt pár évben 46 ilyen Szíriából vagy Irakból hazatérő személy ellen emeltek vádat hasonló bűncselekmények miatt.

És ezeket olvastad már?