KÜLFÖLD

Az Antifa-aktivisták házi készítésű vegyi fegyverekkel támadtak a francia rendőrökre!

A szélsőbaloldal Antifa aktivistái már a legaljasabb módszerektől sem riadnak vissza. Kész csoda, hogy egyetlen rendőr sem vesztette életét.

Egy, a francia rendőrség központi laboratóriuma által kiadott jelentés szerint a szélsőbalos Antifa aktivistái házi készítésű vegyi fegyverekkel támadtak a rohamrendőrökre (CRS) egy június közepén rendezett tüntetésen Párizsban – írja Le Parisien internetes kiadása.

EZEKET OLVASTAD MÁR?


A francia egészségügyi dolgozók érdekvédelmi szervezete június 16-ára szervezett nagyszabású tüntetést Párizs belvárosába a magasabb fizetések és a jobb munkakörülmények kikényszerítése érdekében. A demonstráción több ezren vettek részt, és sokáig semmilyen atrocitásra nem került sor. A tömegbe vegyült Antifa-aktivisták azonban provokálták és megtámadták a helyszínt biztosító rohamrendőröket, akik válaszként tömegoszlató fegyvereket vetettek be. A rendőrség hivatalos jelentése szerint összesen 24 embert vettek őrizetbe.

Az összecsapások utána a rendőrök egy része légzési nehézségekről és bőrirritációról számolt be, ezért a pajzsaikról vett mintákat laborvizsgálatra küldték. A napokban megjelent eredményben arra a következtetésre jutottak, hogy a tiszteket „nagy valószínűséggel” egy titán-tetraklorid nevű vegyi anyaggal támadták meg, ami vízzel érintkezve erős sósavvá és olyan mérgező gázokká alakul, melyek halált okozhatnak.

A Le Parisien beszámolója szerint a könnyen beszerezhető folyékony vegyszert törékeny kis fiolákba töltötték, amit vízzel teli üveghez rögzítettek. A házi készítésű vegyi fegyverrel, ami hasonló elven működik mint a Molotov-koktél, pedig célzottan a helyszínre vezényelt rendőröket támadták. A rohamrendőrség egy meg nem nevezett tagja szerint az „őket ért támadás nem volt véletlenszerű, szervezett csoportok célpontjai voltak, a támadók pedig eleve nem békés céllal érkeztek a tüntetésre.”

A rendőröket ért brutális támadást egyébként még a tüntetés szervezői is elítélték, mondván, hogy az ilyen és ehhez hasonló akciók miatt nem fogja komolyan venni a követeléseiket a központi kormány. Patrick Pelloux, a francia Sürgősségi Orvosok Szövetségének elnöke szerint az „Antifa-aktivisták, akik ellopták tüntetésük lelkét, undorítóan viselkedtek.”

És ezeket olvastad már?