KÜLFÖLD

Anyaszült meztelenül rohangált Róma belvárosában egy illegális bevándorló – videó!

Körülbelül egy tucat egyenruhás kellett a látványosan zavartan viselkedő nigériai megfékezéséhez.

Szerda reggel őrizetbe vettek Róma belvárosában egy anyaszült meztelenül rohangáló nigériai illegális bevándorlót, aki többeket megfenyegetett, majd a rendőrök kiérkezésekor felmászott egy köztéri szökőkút tetejére – írja a Roma Today olasz hírportál.

Sajtóbeszámolók szerint többen is riasztották a rendőrséget, miután a zavartan viselkedő migráns ámokfutása elkezdődött. A fekete férfi, aki mindösszesen egy piros sapkát viselt, céltalanul rohangált a római Köztársaság téren (Piazza della Repubblica), mindenkit sértegetett, sőt, többeket megfenyegetett egy törött borosüveggel. Egyes hírportálok arról számoltak be, hogy kábítószer hatása alatt állt.

A helyszínre érkező járőrök először megpróbálták szép szóval meggyőzni a 20-as évei elején járó nigériait, hogy működjön együtt, és adja meg magát, ám ez a taktika nem igazán működött. A férfi ugyanis elfutott az egyenruhások elől, beugrott a híres Naiad szökőkútba, felmászott a közepén álló szoborcsoport tetejére, majd onnan gúnyolta az üldözőit. Erről több amatőr videó is felkerült a nagy közösségi oldalakra.

A felvételek tanúsága szerint a migránst körülbelül egy tucat rendőr tudta csak őrizetbe venni, amikor a férfi lemászott a szökőkút tetejéről, és megpróbált elmenekülni.

Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter, a bevándorlásellenes Liga elnöke a közösségi oldalán együttérzését fejezte ki a rendőrökkel, akiknek térdig kellett gázolni a szökőkút jeges vizében.

„Elgondolkodtató: vajon erre a bevándorlásra van szüksége Olaszországnak? Ezek azok a források, amelyekből nyugdíjakat fizetnek majd az olaszoknak? Ezen a videón néhányan nevetni fognak, én nem tudom megtenni”

- fogalmazott Twitteren a jobboldali politikus.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?