KÜLFÖLD

A német rendőrség szabadon engedett egy szexuális erőszaktevő migránst, 12 nap után újra erőszakolt

A tinilányokat megerőszakoló migráns esete megrázta a német közvéleményt, még szociáldemokrata politikusok is undorítónak nevezték az elkövetőt.

Június közepén a 23 éves Zubyr S. megerőszakolt egy 11(!) éves kislányt Dortmund egyik elővárosában. Az afgán migránst őrizetbe vették az eset után, de az ügyészség úgy ítélte meg, hogy a vádlott esetében nem áll fenn a bűnismétlés lehetősége, nem fog elmenekülni, így 12 nap után szabadlábra helyezték. A fiatal bevándorló a szabadulása utáni 3. héten, azaz egészen pontosan pénteken újra erőszakot követett el, most egy 13 éves kislány volt az áldozata – írja a német Bild internetes kiadása.

Az esettel foglalkozó ügyész, Boerge Klepping az nyilatkozta a Bildnek, hogy a két szexuális erőszak nagyon hasonló körülmények között történt. Az elkövetőt pedig azért engedték szabadon az első eset után, mert bejegyzett és állandó lakcíme van, illetve soha korábban nem került a hatóságok látókörébe.

„A német törvények szerint nyomós ok vagy megalapozott gyanú kell ahhoz, hogy valakit őrizetbe tartsunk egy bűncselekmény miatt. Az ő esetében egyik sem állt fönt, ezért döntöttünk a szabadlábra helyezése mellett. A második áldozata viszont pontos személyleírást adott róla, tehát most már van okunk előzetesben tartani őt” – fogalmazott az ügyész.

Észak-Rajna-Vesztfália menekültekkel és integrációval foglalkozó minisztere, Joachim Stamp azt mondta az eset miatt tartott sajtótájékoztatón, hogy a migránst azon nyomban ki kell toloncolni Németországból, ha a bíróság bűnösnek találja a két rendbeli nemi erőszak vádjában.

„Ezt az undorító bűnözőt a jog teljes szigorával kell megbüntetni! Ha pedig leülte a rá kiszabott büntetést akkor azonnal vissza kell toloncolni őt Afganisztánba” – fogalmazott a szociáldemokrata Joachim Stamp.

A bevándorlásellenes Alternatíva Németországért (AfD) igazságügyi botránynak” nevezte az esetet, és Angela Merkel nyitott kapuk nevű menekültpolitikáját kritizálta. A harmadik legnagyobb parlamenti képviselettel rendelkező párt emellett a törvények szigorítását szorgalmazta annak érdekében, hogy a nemi erőszak gyanúja miatt őrizetbe vett embereket könnyebben lehessen előzetes letartóztatásban tartani a nyomozás ideje alatt, így elkerülve az esetleges bűnismétlést.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?