KÜLFÖLD

Drogos bevándorló lökte az áldozatot a szerelvény elé

Elkezdődött a pere annak a marokkói migránsnak, aki tavaly októberben egy másik férfit a metró elé lökött Berlinben. Az elkövető beismerte tettét, de azt mondja, hogy mégsem tartja magát gyilkosnak.
  • Szerző: RIPOST

Nem akartam megölni. Nem tudtam, hogy ebből ekkora baj lesz

EZEKET OLVASTAD MÁR?

– vallotta a berlini bíróságon az a 27 éves marokkói migráns, aki egy vita hevében a metró elé lökte 30 éves iráni vitapartnerét. Az emberöléssel vádolt bevándorló egy tüdőgondozóból átalakított fővárosi menekültszállón lakott az őrizetbe vételéig. Zakaria L. egyébként a tárgyaláson résztvevőket is megdöbbentette, amikor azzal kezdett védekezni, hogy túl sok alkoholt és drogot fogyasztott a bűncselekmény elkövetése előtt, így nem is volt beszámítható állapotban.

A berlini Kottbusser Tor nevű metrómegálló

10-kor felkeltem, délben ebédeltem, majd egy üveg vodkát megittam az egyik cimborámmal. A Kottbusser Torhoz mentem, ahol sörrel és Whiskey-vel öblítettem le a kokaint és egyéb tablettákat. Nem emlékszem már, hogy min vesztünk össze. Nem ismertem korábbról az áldozatot, de az biztos, hogy nem vagyok gyilkos

- mentegetőzött a marokkói migráns. A vádirat szerint azonban a vita úgy alakult ki, hogy a bevándorló drogot akart venni egy dílertől, akinek később a kísérőjét lökte a sínekre. Feltehetően bosszúból, az üzlet ugyanis nem jött létre. Az ügyész megjegyezte, hogy a gyilkosság olyan brutális volt, hogy több szemtanú is sokkos állapotba került. Az áldozat holttestét hazaszállították Teheránba, míg az elkövetőt akár életfogytiglani börtönre is ítélhetik május 29-én.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?