KÜLFÖLD

A mészárlás előtti utolsó órák: megszólalt a londoni terrorista szomszédja

Euforikus állapotban volt az öldöklés előtt az Arsenal mezes dzsihadista.
  • Szerző: Ripost

Felszabadult és boldog volt a hét halálos áldozatot követelő terror előtt az Arsenal mezes dzsihadista. Még az izgalmát sem tudta leplezni, úgy kérdezgette a szomszédját, tudja-e, hogyan kell furgont bérelni és vajon mennyibe kerülhet.

A szomszéd azt is elárulta, a férfinak két gyermeke van, és a KFC-nél és a Londoni Közlekedési Vállalatnál dolgozott. Tehát már évek óta a metrókért és a buszokért felelt, ismerte a teljes hálózatot.

"Euforikus állapotban volt, úszott a boldogságtól. Megrázta a kezem és elköszönt. Aztán megláttam a képeket. A támadó a földön ugyanolyan mezt viselt, mint ő. Felismertem. Tudtam, hogy ő az" - nyilatkozta a szomszéd.

A szomszéd azt is elmondta, nagyon megdöbbent, hogy terrorcselekményt hajtott végre a 27 éves férfi. Már három éve ismerték egymást, többször beszélgettek, és mindig is kedves férfinak tartották a környékbeliek is.

Többi szomszéd is tudta, hogy muszlim volt, de szerintük nem az elvakult módon. A nőkkel egyáltalán nem érintkezett, levegőnek nézte őket, de a férfiakkal szívesen leállt beszélgetni.

Szombat este egy fehér furgon gyalogosokat ütött el a London Bridge-en. A jármű ezután a Borough Market piachoz hajtott tovább, ahol három férfi kiszállt és sok embert megkéselt. Az elkövetőkkel a rendőrség végzett. A merényletben hét ember meghalt, 48-at kórházba szállítottak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?