KÜLFÖLD

A karácsonyi ajándékok miatt verte meg az idős férfit egy muszlim

Ilyen még soha nem történt ezelőtt Franciaországban.
  • Szerző: SZM

Közeledik a karácsony. De, hogy mennyire nincs “átjárás” a keresztény és a muszlim vallás között, az is jelzi, hogy egyes muzulmán többségű országokban rendelettel tiltottak be mindent, ami az ünnephez tartozik. Tádzsikisztán iskoláiban például sem karácsonyfát állítani, sem ünnepi vacsorát tartani, sem ajándékozni nem szabad. Bruneiben kimondták, hogy a karácsony csak árthat a muszlim hívőknek. Ott ötévi szabadságvesztést és 20 ezer dolláros pénzbírságot kaphat az, aki megszegi a karácsony tiltásáról szóló törvényt.

Arra már Olaszországban és Franciaországban is volt példa, hogy a muszlimok betörtek egy-egy keresztény templomba és a vallási fanatizmus jegyében mindent tönkretettek, ami csak a
kezük ügyébe akadt.

De most először olvastunk olyat, hogy valakit megtámadtak az utcán csak azért, mert karácsonyi papírba csomagolt ajándékot láttak a kezében.

Pedig ez történt egy hatvanas éveiben járó férfival Párizs XIV. kerületében. Kijött a metróból az Alésia állomásnál és hazafelé tartott hóna alatt egy karácsonyi ajándékkal, amikor valaki rátámadt és fojtogatni kezdte. Miközben a férfi szemüvege lerepült a földre, a semmiből jött agresszor csak annyit mond neki “így járunk el a hitetlenekkel”.

A megdöbbent francia panaszt tett a kerületi rendőrségen.

Forrás: LeParisien

És ezeket olvastad már?