KÜLFÖLD

20 év börtönt kaphat a "Feketék Lepedője"

A Sea Watch 3 nevet viselő német "civil" hajó kapitánya, Pia Klemp kerülhet nagyon nehéz helyzetbe. A migránsokat taxiztató hölgy ugyanis az embercsempészet segítéséért akár 20 év börtönt is kaphat Olaszországban.
  • Szerző: ripost

Klemp, akit becenevén a "Feketék Lepedőjeként" emlegetnek, a hajó kapitányaként több mint 1000 illegális bevándorlót juttatott Olaszországba, Lampedusa szigetére. A hölgy ezt annak tudatában tette, hogy tiltott tevékenységet folytat.

Azt a védekezést, hogy ezt emberbaráti, embermentő kötelességként tette, némileg kétségessé teszi, hogy a Sea Watch 3 több esetben líbiai vizekre, partközelbe hajózott és ott vett fel migránsokat, ahol ez a Líbiai parti őrség feladata lett volna.

Az olasz hatóságok szerint Klemp összejátszott az embercsempészekkel, akik tengeri találkozási pontokon adták át neki a menekülőket. Titokban készített fényképek bizonyítják, hogy

embercsempészek kísérik a migránsokat szállító csónakokat a mentőhajóhoz.

Klemp tagad, szerinte a felvételek a hatóságok állításával szemben nem Líbiában, hanem Máltánál készültek.

A sorosista "civil szervezetek" természetesen hősként tekintenek a törvényt kevéssé tisztelő kapitányra, sőt olyanok is akadnak, akik egyenesen "Béke Nóbel Díjat" követelnek számára.

Az olasz bíróság valószínűleg nem erről tárgyal majd.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?