INSIDER

Villám csapott egy édesapába Gyömrőn

Súlyos égési sérülésekkel vitték kórházba a Gyömrőn élő B. Zsoltot, akibe a hétfői nagy felhőszakadás közben csapott bele a villám.
  • Szerző: Ripost

A %% információi szerint a férfi éppen a Bajcsy Zsilinszky úton lévő háza előtt állt, amikor megtörtént a tragédia.

A víz elfolyását akarta megoldani, amikor a ház tetején elhelyezett vascsőbe beletalált a villám

– mesélte Zsolt egyik közeli szomszédja. A helyiek azt beszélik, bár a középkorú férfi öt-hat méterre állt a háztól, mégis súlyos sérüléseket szenvedett.

A %Ripost% megtalálta a férfi segítségére siető Villányi Attilát, aki így emlékszik vissza a történtekre:

"A kollégámmal tartottunk hazafelé autóval, amikor nem sokkal mellettünk csapódott be hatalmas villám. Majd megpillantottam egy idősebb, síró nőt, aki veszettül integet az út szélén és mutogat a ház irányába. Akkor vettük észre, hogy a járdán, egy tócsában fekszik valaki és mellette áll egy fiú. Kipattantunk a kocsiból, rohantunk a férfihoz, akiről kiderült, villám sújtotta.

Szóltam a hozzátartozóknak, hogy hozzanak takarót és hívtam a mentőket. A sérültet stabil oldalfekvésbe helyeztem, betakartuk és a feje alá tettünk egy ruhát.

Eközben jött egy tűzoltóautó, amit leintettünk, ők kezdték el vizsgálni az eszméletlen férfit, majd megérkezett a mentő is"

– mondja Attila. Úgy tudni, a férfit a helyszínen újraélesztették, s több súlyos égési sérüléssel, eszméletlen állapotban szállították kórházba.

A szörnyűség megviselte az áldozat tinédzser fiát, aki édesapja mellett állt, amikor a férfiba belecsapott a villám.
Gyömrő polgármestere, Mezey Attila felkereste és 50 ezer forintos gyorssegélyben részesítette az érintett családot, melyet további támogatásáról biztosított.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?