INSIDER

Undorító körülmények! Itt sütötték a kenyerünket

Durván poros, pókhálós és penészes budapesti pékségben sütötték a kenyeret, lejárt, valamint meghatározhatatlan eredetû alapanyagokból. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) azonnal be is záratta.
  • Szerző: N.E.

A helyszíni ellenőrök csaknem egy mázsa jogszabálysértő, nagyrészt már lejárt élelmiszert találtak a 22. kerületi, Kereszt utcai pékségben - írja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal hivatalos oldalán.

A helyiséget annyira hanyagul takarították, hogy több helyen egérürülék került az ellenőrök szeme elé, sőt, a földön tárolt zsákok melletti rágcsálócsapdákban élő egeret is találtak!

A helyiség nyílászárói kopottak, sérültek és szennyezettek voltak, a munkaasztalok alatti padozatok mocskosak. A ládamosó a hiányzó csapok miatt használhatatlan volt, ami szintén durva higiéniai probléma. A hűtők polcait és a tárolókocsikat vastagon borította a szenny és a rozsda.

Ráadásul a helyiség üzemeltetője nem tudott igazolást felmutatni a kártevők elleni védekezésről, és a személyzet egészségügyi alkalmasságát igazoló dokumentumokkal sem rendelkezett. A NÉBIH azonnali hatállyal felfüggesztette a pékség tevékenységét, a rengeteg romlott félkész- és készételt kivonta a forgalomból, és megsemmisíttette. A helyiség üzemeltetői több százezres bírságra számíthatnak, és kérdés, mikor nyithatnak ki újra.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?