INSIDER

Újra lecsaptak az unokázós csalók – rengeteg pénzt csaltak ki az idősektől

A gyanúsítottak több 10 millió forintot csaltak ki idős nyugdíjasoktól országszerte.
  • Szerző: Ripost

A csalók úgy buktak le, hogy 2020. május 26-án egy 73 éves nő bejelentést tett a rendőrségre arról, hogy előző nap egy férfi 9 millió forintot csalt ki tőle. Az idős asszony elmondta, hogy 25-én csörgött a telefonja, a vonal másik végén pedig az unokájaként mutatkozott be valaki és elmondta, hogy balesetet szenvedett, ezért sürgősen szüksége van 2,7 millió forintra, mert ki kell fizetnie a másik autós kárát. A nő elhitte a történetet az unkájaként bemutatkozó férfinek és odaadta neki a kért összeget.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A csalók ezen felbuzdulva további történetekkel álltak elő. Újra felhívták az asszonyt és az „unoka” további 6,3 millió forintot kért tőle. A nő ezt is teljesítette, így összesen 9 millió forintot adott át egy számára ismeretlen férfinak, gondolva, hogy ezzel a bajba jutott unokájának segít. Az idős nő csak órákkal később döbbent rá, hogy átverték.

Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A hajdúszoboszlói nyomozók, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai nagy erőkkel az elkövetők felkutatásába kezdtek. A rendőröknek hamar a látókörébe került egy 16 éves jászfényszarui lány, valamint 20 éves párja, továbbá egy 19 éves hatvani fiatal nő.

Összehangolt akció keretein belül 2020. május 28-án kora este fogták el őket, gyanúsítotti kihallgatásukat követően pedig bűnügyi őrizetbe vették a férfit és két társát.

Gyanú merült fel továbbá arra vonatkozólag is, hogy a gyanúsítottak országszerte követtek el csalásokat, valamint az is kiderült, hogy korábban volt egy segítőjük. Az unokázós csalások elleni küzdelemre a rendőrség kiemelt figyelmet fordít.

A hajdúszoboszlói nyomozók vagyon-visszaszerzési eljárás során feltérképezték az elkövetői kör és környezetük anyagi helyzetét, vagyonosodásuk idejét, költekezési szokásaikat, pénzforgalmukat. Ezt követően készpénzt, ékszereket, 5 db személygépkocsit foglaltak le a gyanúsítottaktól, valamint zár alá vettek egy ingatlant is.

A rendőrség arra kéri az idősek családját, közvetlen ismerőseit, hogy hívják fel rokonuk figyelmét a fentiekhez hasonló történetekre, bűnelkövetési módszerekre

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?