INSIDER

„Hihetetlen, elfogadhatatlan!„ – két éve szüntelenül keresi eltűnt édesanyját Judit

Évek múltán sem adja fel a reményt az idős nő lánya: bízik benne, hogy egyszer még viszontlátja szeretett anyukáját.
  • Szerző: Ripost

„Továbbra is keressük édesanyámat!„ – így kezdődik annak a nőnek a felhívó posztja, aki immár két éve keresi eltűnt édesanyját, s aki most egy friss bejegyzéssel jelentkezett közösségi oldalán. „Szeretnék kérni ismételten mindenkit, legyen segítségemre édesanyám előkerülésében. Nagyon sokan, több ezren osztották meg az eredeti keresőposztomat. NAGYON KÖSZÖNÖM! Kérem őket is osszák újra ezt a frissített posztot! Sok idő elteltével feledésbe merülhetett Anyum keresése és biztosan akadnak sokan, akik csak most értesülnek róla. Őket is kérem, osszák minél nagyobb számban, hátha pont az ő ismerőseiken keresztül bukkanhat fel valami kis nyomravezető információ” – kéri Judit, az eltűnt Kondás Jánosné, azaz Kocsis Margit lánya.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: police.hu

„Hihetetlen, elfogadhatatlan, hogy sajnos az elmúlt több mint 2 év alatt semmilyen nyomravezető információ nem került felszínre. A rendőrség a körözvényt fenntartja, bár az aktív nyomozást lezárta. Ám folyamatosan figyeli a hozzájuk beérkező bejelentések alapján a beazonosított személyeket. Idáig nem érkezett tőlük olyan információ, hogy Anyura jellemző bejelentést kaptak volna„ – fogalmaz szomorúan Judit, aki a közösség erejében bízva indította most újra keresőposztját.

Még 2019-ben veszett nyoma

Csepelen a Csikó sétányon tűnt el 2019. szeptember 22-én az akkor 84 éves asszony. A most már 86 éves nőnél időskori demenciát diagnosztizáltak, ám ennek ellenére elég kommunikatív hölgy. Szuicid hajlamú, pszichiátrián többször kezelték. Arcán szája aszimmetrikus elhúzódása figyelhető meg, valamint a bal szemét szinte folyamatosan hunyorítva tartja, betegség miatt.

A rendőrségre a család azonnal bejelentette az eltűnést, és el is kezdték a keresést. Országszerte próbáltak Margit nyomára bukkanni, ám két év elteltével sem került elő.

Bejelentések érkeztek, de Margit nincs meg

„Nagyon sok bejelentés érkezett felém, hogy látni vélték a posztban lévő kép alapján különböző helyeken Budapesten, valamint több vidéki városban is. Nagyon köszönöm mindenkinek a figyelmét, segítőkészségét és kérem továbbra is legyenek segítségemre! Nagyon sokat segítene, ha a bejelentést elsősorban a rendőrség felé tenné meg, aki a látott néniben Anyut véli felismerni” – magyarázza Judit.

„A rendőrség kéri, hogy a beazonosítás miatt lehetőleg készüljön egy fotó a néniről és próbálják ott maradásra bírni a kiérkezésükig. Ezek nagyon elősegítenék a munkájukat. Magam részéről is megteszek mindent, hogy a bejelentések alapján felkutatásokat végezzek az adott területen, de fizikailag képtelen vagyok végigjárni mindazokat a helyeket, ahol látni vélik. Több esetben történt ilyen, de mire a helyszínre értünk már nem volt ott a néni. Ezért kérek mindenkit, hogy készítsen fotót, szólítsa meg, érdeklődjön tőle, marasztalja a helyszínen és értesítse a rendőrséget, azt követően engem is„ - kéri az asszony aggódó lánya.

Ha valaki látja a fotón szereplő asszonyt, hívja a rendőrség segélyhívó számát, a 112-őt, vagy neve bemondása nélkül hívhatja a Telefontanú ingyenes telefonszámát a 06-80-555-111-es számon.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?