Létrehozva: 2021.12.29.

Újabb jó hír a hitelekről

Meghosszabbodnak a hazai vállalkozások újraindítását segítő hiteltermékek a Széchenyi Kártya Programban.

Meghosszabbodnak a hazai vállalkozások újraindítását segítő hiteltermékek a Széchenyi Kártya Programban. Egy 100 millió forintos, tehát átlagos méretű beruházási hitel esetén a teljes futamidő alatt egy kisvállalkozás 25 millió forintot tud megspórolni a piacon elérhető hitelekhez képest. Ez akár több mint 200 ezer forinttal kisebb havi törlesztőt jelen a Széchenyi Kártya Programnak köszönhetően.

Az elmúlt csaknem 20 évben a Széchenyi Kártya Program bizonyította, hogy hozzájárul a magyar vállalkozások stabil működéséhez, ezáltal biztosítva munkát és megélhetést a magyar családoknak. A sikeres védekezés után a gazdaság újraindításával a vállalkozások igényei is megváltoztak, így a Széchenyi Kártya Program konstrukciói 2021 nyarán megújultak.

„Az Újraindítási Hiteleket eddig közel 30 ezer vállalkozás igényelte több mint 920 milliárd forint értékben, amelyből 15 ezer hitelügyletet már le is szerződtek a bankok 370 milliárd forint összegben, ezzel is hozzájárulva, hogy a magyarok az előttünk álló évtized nyertesei legyenek” – emelte ki György László, gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár.

„A speciálisan a vállalkozások újraindítását segítő Széchenyi Kártya Program konstrukciók iránt rendkívül nagy érdeklődés mutatkozott az elmúlt hónapokban, a vállalkozások további fejlődéséhez szükség van az államilag támogatott hitelekre. Éppen ezért, a vállalkozók visszajelzése alapján az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakmai támogatása mellett a Kormány meghosszabbította a Program keretében elérhető kedvezményes hitelek igénylési lehetőségét” – jelentette be Krisán László, a Széchenyi Kártya Programot koordináló KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a Széchenyi Kártya Program budapesti ünnepségén (Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI)

Az SZKP GO! hitelei célzott módon biztosítják a vállalati működés fenntartásához, fejlődéséhez szükséges forrásokat, lehetővé teszik a vállalkozások beruházási elképzeléseinek megvalósítását, segítik a cégek likviditási forrásokhoz jutását, továbbá segítenek a normál üzletmenet visszaállításában, a működés újraindításában, és a jövőbeli növekedés feltételeinek biztosításában.

Az SZKP GO! kedvezményes, a futamidő végéig fix kamatozású hitelei 1 milliótól akár 1 milliárd forint hitelösszegig igényelhetőek a magyar kis- és középvállalkozások megerősítése érdekében.

A járvány ellenére is emelkedik a pedagógusok bére: a gazdasági növekedésnek köszönhetően januártól 10 százalékos béremelés lesz a pedagógusoknál, ennek a többletfedezete mintegy 63 milliárd forint – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn a kormány Facebook-oldalán közzétett videóban.  
Rétvári Bence azt mondta, a koronavírus-járvány okozta többletkiadások ellenére a kormány úgy döntött, hogy folytatja a béremeléseket a közszférában. Hozzátette: a gazdaság többletteljesítménye az, amely megalapozza ezeknek a béremeléseknek a fedezetét. Hangsúlyozta: nem ez az első béremelés, hiszen tavaly, a járvány ellenére is már volt egy 10 százalékos béremelés és az első csoport, amelyik számára a kormány egy nagyobb léptékű béremelést indított. Szintén a pedagógusok voltak, amikor több év alatt 50 százalékos béremelést hajtottak végre körükben. A kormány terve az, hogy 2023-ban egy nagyobb léptékű pedagógus-béremelésre is sor kerülhet Magyarországon – tudatta az államtitkár. Mint mondta, az elmúlt években Magyarország több mint ezermilliárd forinttal többet fordított pedagógusbérekre, mint amennyi ezeknek a fedezete 2010-ben volt. Az államtitkár a közeledő választási kampánnyal kapcsolatban azt mondta, a baloldal ilyenkor mindig nagyokat ígérget és igyekszik a pedagógusokat, a pedagógus szakszervezeteket is belerántani a kampányba és sztrájkfenyegetéssel vagy másként kihasználni őket. A kampányban nagyokat ígérgetnek, de aztán kormányzásuk alatt a pedagógusok csak rosszul jártak – mondta, emlékeztetve arra, hogy 15 ezer pedagógusnak szüntették meg a munkahelyét és minden pedagógustól elvettek egy havi bért. Magyarországnak viszont előre kell mennie és nem hátra. Azt az utat kell folytatnia, amelyben a gazdaság növekedéséből a pedagógusok bérének emelkedésére is megteremtődött a fedezet – hangoztatta Rétvári Bence.

A fiatalok és álláskeresők vállalkozóvá válását ösztönző programban mintegy tízezren igényeltek fejenként 4,5 millió forintos tőketámogatást. 9600 pályázónak már odaítélték a forrásokat, közel 34 milliárd forintot ki is fizettek – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

A kormány számos intézkedéssel segíti a munkaalapú gazdaság megerősítését, a teljes foglalkoztatás elérését – idézte Bodó Sándort a minisztérium szombati közleménye szerint. Több mint 50 milliárd forintból valósul meg az Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése program. A kormányzati kezdeményezésnek köszönhetően az eredetileg tervezett nyolcezerhez képest 8500 vállalkozás jött létre vidéken, és ezer helyett 1150 Közép-Magyarországon. A támogatási keret felhasználásával elindított vállalkozások több mint kétharmada 30 év alattiak számára jelent tartós munkalehetőséget, kenyérkeresetet – írták. A programra a keleti országrészből, Észak-Magyarországról és az alföldi régiókból jelentkezett a legtöbb érdeklődő. A vállalkozni szándékozók első szűrésként kompetenciamérésen, majd képzéseken vettek részt. A friss ismeretek birtokában készítették el üzleti terveiket, amelyek kedvező elbírálása esetén indíthatták el vállalkozásukat – tudatták. A támogatói döntést követően Budapest és Pest megye esetében az OFA Nonprofit Kft., másutt a Magyar Államkincstár előlegként folyósította az igényelt összeg felét. A teljes tőketámogatást több részletben, a pályázati kötelezettségek teljesítése esetén fizetik ki jellemzően egy-másfél éven belül – ismertette az ITM. Bodó Sándor közölte: „a program segítségével országszerte több ezer fiatal és álláskereső találhatta meg a számítását önfoglalkoztatóként. A vállalkozókedv ösztönzése mellett a kormány képzési és bértámogatással is megkönnyíti az elhelyezkedést. A még mindig elérhető Vállalkozások munkaerőtámogatása program már 30 ezer álláskereső munkába állásához járult hozzá közel 17 milliárd forinttal. A november óta pályázható új elem pedig kifejezetten a szakképzett fiatalok munkatapasztalat-szerzését bátorítja, e lehetőséggel élve már több mint 750 fő után igényeltek mintegy 700 millió forintot a munkáltatók – idézte az államtitkárt az ITM közleménye.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Orbán Viktor: A magyarok és a lengyelek együtt küzdöttek Brüsszelben

origo.hu

Újabb európai ország készül a világháborúra

borsonline.hu

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

ripost.hu

Krausz Gábor Mikes Annával közösen jelentette be a nagy hírt, erre vártak a rajongók

mandiner.hu

Egyre több a kérdőjel Liverpoolban a megtaposott Szoboszlai körül

origo.hu

Ezt még nem láthattad tőle! Till Attila többször elsírta magát

travelo.hu

A világ legjobb hőlégballonosai érkeznek majd ebbe a magyar városba

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Megszületett az ítélet a pécsi Fekete Angyal ügyében

INSIDER

Menczer Tamás: Minden erőnkkel és eszközünkkel védjük a magyar családokat

INSIDER

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

INSIDER

Folytatódik a felmelegedés vagy újra be kell gyújtani? - Ekkor ér véget a fűtési szezon