INSIDER

Több száz kiló ellenőrizetlen áru került egy mocskos húsüzemből a boltokba

Egy családi házban, összesen két alkalmazottal üzemel a Cinkotai Húsüzem, ahol szerdán hat és fél tonna füstölt húsárut lefoglaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) ellenőrei.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A becslések szerint több száz kiló sonka, szalonna, lapocka, kolbász jutott már ki a kereskedelembe. A húsüzem fővárosi és Pest megyei boltokba szállított. Az ellenőrök példátlan koszt találtak, és nem lehet tudni, honnan származik a húsáru.

Több millió forintjába kerül majd a Cinkotai Húsüzemnek az, amit a NÉBIH ellenőrei találtak szerdán a telephelyükön. Az állapotokról legjobban a képek árulkodnak: rozsdás, piszkos, elhanyagolt környezetben, erősen megkérdőjelezhető higiénés viszonyok közepette dolgozták fel, füstölték és csomagolták a húsvétra szánt sonkát, kolbászt. Hullott a vakolat a mennyezetről, mocskos volt a pult és rozsdás a mérleg, ráadásul az eszközfertőtlenítő sem működött.

De a legnagyobb baj nem is ez volt! Arról sem tudott számot adni a cég, honnan szerezte be a nyers húst, amit feldolgozott. A NÉBIH elkésett: a húsféléket már elkezdték árusítani fővárosi és Pest megyei üzletekben, piacokon. Címke nincs rajtuk, így az alapján nem is azonosítható az áru. Egyelőre kutatják, hová került a húsféléből, ahogyan azt is, honnan származott az alapanyag.

Idén húsvétkor még figyelmesebben érdemes vásárolni! Szakértő beszélt arról, mit kell figyelnünk a húsvéti sonkák és más húsok beszerzésekor. Erről a pénteki %% napilapban olvashatsz!

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?