INSIDER

Tinihorror Nádudvaron: általános iskolások fojtogatták diáktársukat

A fiút olyan erővel szorították, hogy napok múlva is vörös foltok éktelenkedtek a torkán.
  • Szerző: Ripost

Újabb tinitámadás borzolja a kedélyeket a Hajdú-Bihar megyei Nádudvaron, ahol alig egy hónapja még három lány verekedős videója miatt alakult ki lincshangulat.

Ezúttal egy általános iskolás testvérpár vert meg egy harmadik, szintén általános iskolás gyermeket: a fiút a két tinédzser olyan erővel fojtogatta, hogy még napok múltán is vörös foltok éktelenkedtek a nyakán.

"Nem először volt már gond a támadókkal – kezdte az incidenst jól ismerő, a neve elhallgatását kérő informátor. – Egyiküket a tanulószobából is kicsapták, a másikuk pedig be se járt, noha szülei úgy tudták, minden délután az iskolában van. Értesüléseim szerint a gyermekjóléti szolgálatnak is többször tettek bejelentés a gyermekek kezelhetetlensége miatt, ám idáig nem történt semmiféle beavatkozás".

Az érintetteket jól ismerő asszony szerint a suliban indult a balhé. 

"Az iskola épületében kezdődött a vita. A lépcsőn ment fel a bántalmazott gyerek, R. és egyik osztálytársa. Utóbbi összeszólalkozott L.-lel, aki alig múlt 11 éves. L. ekkor megütötte R. osztálytársát, őt pedig fenyegetni kezdte – mondta a közeli ismerős. – Azt mondta neki, hogy megveri a húgát" – folytatta a Blikk informátora, aki úgy tudja, a bántalmazott fiú emiatt szerette volna kérdőre vonni a fiatalabb iskolást. Ez a konfliktus folytatódott az iskola kapuin kívül, ahol már a nagyobbik fivér is jelen volt. 

"Egy szülő figyelmeztette a gyermeket, hogy ne menjen arra, mert egy kisebb csoport várja a zebránál, ám ő mégis folytatta az útját. Amikor odaért, a felbőszült fiatalok egy szó nélkül nekiestek a fiúnak. Szerencsére éppen arra járt két járókelő: ők vetettek véget a verekedésnek. A fojtogatásnyomok azóta is ott éktelenkednek a megvert fiú nyakán" – tette hozzá. 

A lap információi szerint a gyerekek szülei az igazgatói irodában beszélték meg a konfliktust, rendőrségi feljelentést azonban végül nem tettek az üggyel kapcsolatban. A megvert gyerekkel iskolapszichológus foglalkozik, hogy mielőbb feldolgozhassa az őt ért traumát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?