INSIDER

Tarlós: Karácsony járatlan a fővárosi ügyekben

Tarlós István szerint Budapest egészéről Karácsony Gergelynek körülbelül akkora áttekintése van, mint például egy hipermarket egészéről annak az embernek, aki a hipermarket földszinti hátsó sarkában "a locsolócső, madárfürdető részlegét vezeti".
  • Szerző: RIPOST

A harmadik ciklusára készülő főpolgármester az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában azt mondta: a főpolgármesterség „nem egy celeb funkció”, nem lehet blöffökből megélni. A főpolgármesteri munkához ismerni kell a rendszert, a saját jogosítványokat, a Fővárosi Közgyűlés, a Főpolgármesteri Hivatal és a fővárosi cégvilág működési rendjét, tisztában kell lenni az adottságokkal és a pénzügyi lehetőségekkel.

Főpolgármesterként sokat kell következetesen dolgozni, „és valamilyen mértékben ki kell jönni a kormánnyal mindenféle vita ellenére, mert ha nem, akkor abból a városnak súlyos kára származik” – fogalmazott.

Tarlós szerint Budapest egészéről Karácsony Gergelynek körülbelül akkora áttekintése van, mint például egy hipermarket egészéről annak az embernek, aki a hipermarket földszinti hátsó sarkában „a locsolócső, madárfürdető részlegét vezeti”.

Karácsony Gergely állami kérdéseket vesz elő, kvázi miniszterelnöki kampányt igyekszik folytatni. Az emberek "negatív zsigeri reflexeivel próbál provokálni" - értékelt Tarlós István, hozzátéve, hogy "ez nem is csoda", hiszen Karácsony Gergely járatlan a fővárosi ügyekben, gyakorlatilag öt évig nem érdekelte és nem vett részt a fővárosi munkában, 2018-ban a Fővárosi Közgyűlés egyetlen egy ülését nem ülte végig.

Tarlós István "több mint gyanús" dolgokról is beszélt a XIV. kerület működéséről szólva, és ezek között említette "a majdnem egyedülálló parkolási skandalumot", továbbá a fiktív szerződéseket, "hátak mögött lesztornózott" számlákat, amelyeknél a teljesítés határideje korábbi, mint a számla kiállításának határideje.

 

És ezeket olvastad már?